Barion Pixel

Hírek

27
jan

A SZERVEZŐ IS EMBER: Nagy Tamás (Fuss Neki Egyesület)

Ők megszervezik, Te részt veszel rajta, mi pedig pontot adunk érte. Hazánk legjobb szabadidősport-eseményei alkotják az Ötpróba naptárát, de vajon kik alkotják ezeket a szuper rendezvényeket? A Szervező is ember című rovatunkban ezúttal a Fuss Neki Egyesület vezetője, Nagy Tamás mutatkozik be.

20
jan

A SZERVEZŐ IS EMBER: Gombos Kálmán (Vasi Vándorok Sportegyesület)

Ők megszervezik, Te részt veszel rajta, mi pedig pontot adunk érte. Hazánk legjobb szabadidősport-eseményei alkotják az Ötpróba naptárát, de vajon kik alkotják ezeket a szuper rendezvényeket? A Szervező is ember című rovatunkban ezúttal a Vasi Vándorok Sportegyesület vezetője, Gombos Kálmán mutatkozik be.

16
dec

Szilveszteri Nagy Durranás 2.0 – GeoGo kihívás

A 2021-es év végén meghirdetett, nagysikerű Szilveszteri Nagy Durranás – GeoGo kihívást ezennel ismét útjára indítjuk és lehetőséget biztosítunk Ötpróbázóinknak arra, hogy az ünnepi időszakban mozogjanak, ezáltal pontokat gyűjtsenek és jutalmakban részesüljenek. A kihívás ezúttal is december 31. és január 1. között zajlik majd az ország egész területén!

18
nov

Black weekend a GeoGo-val!

Black weekend kicsit másképp! November 25-én Black Friday, így ennek alkalmából egy egész hétvégés GeoGo kihívást szervezünk Nektek!

11
nov

“Fogadj örökbe egy túrázót”

A minap találkoztunk egy érdekes felhívással a közelgő “Évadzáró Túranap és Terepfutás a Nyakason” nevű pontszerző eseménynél. Ennek jártunk utána és beszélgettünk Patyi Jánossal a Zsámbékfutás rendezvényeinek egyik frontemberével.

2
nov

Ősszel a Pilisben

Szerencsére sikerült betartanom a maratonos beszámolómban tett ígéretem és végre nem kellett hónapokat várnom az újabb Ötpróbás eseményre. Amúgy is nagyon itt volt már az ideje egy kis természetjárásnak, legutóbb pont két hónappal korábban és egy kontinenssel arrébb túráztunk a Yosemite nemzeti park óriásfenyői között. Szerencsére most hűvösebb időben, ezeket a szép emlékeket is felelevenítve teljesítettük Zsófival és Lekvárral az

Read more

17
okt

Hajszál híján három óra

Sajnos az élet úgy hozta, hogy a Balaton-átúszás után nem nagyon jutottam el Ötpróbás eseményre, több számomra sokat jelentő versenyt (Balatonman, WizzAir félmaraton) is ki kellett hagynom (más kérdés, hogy micsoda élményekben volt részem kárpótlásul…). Közeledett viszont az október és ősszel még valamiféle felkészülésre is futotta az időmből, így vasárnap ott állhattam a 37. SPAR Budapest Maraton rajtjánál.

5
okt

Két lábon a Kékúton kihívás!

Október 8-án kerül megrendezésre a Kéktúrázás napja, ez alkalomból pedig egy GeoGo kihívást szervezünk Nektek!

24
aug

Ötpróba hazai pályán: visszatér az Underworld Kupa!

Három év kényszerszünet után, szeptember 3-án újra a legmenőbb bringásokra vár a feladat, hogy felfedezzék a kőbányai pincerendszer sötét járatait. A nagy múltú – részben – föld alatti verseny újdonsága, hogy immár a gyerekek is rajthoz állhatnak.

17
aug

Fedezd fel sportolva a Napfény városát!

Szegeden élsz vagy ott töltesz egy hosszú hétvégét? Ismerd meg hazánk egyik legszebb településének nevezetességeit gyalog, futva, bringázva vagy görkorizva – mindezt Ötpróba pontokért.

27
júl

40 fokban negyvenedszerre

Idén jubilált a Balaton-átúszás, 40. alkalommal rendezték meg, rögtön az első meghirdetett időpontban. Ráadásul újonnan a SUP-osoknak is kedveztek, átevezni is lehetett a távot, így talán még a szokásosnál is nagyobb tömegrendezvényre számíthattunk az év addigi talán legmelegebb napján. Mivel tavaly az eltolás miatt úgy esett, hogy választanom kellett az esküvőm és az átúszás között (ha csak egy hajszálnyival is, de az előbbi nyert. 😉 ), így a kihagyás után nem volt kérdés, hogy “megúszom”.

5
júl

Félmaraton 30+ °C-ban

Sajnos az utóbbi időben sem jutott túl sok időm a mozgásra, de szerencsére június végére kezdtem kicsit fellélegezni. A Mozgás Éjszakája még kimaradt, viszont a kőbányai Szent László Napi Futással megindulhatott a nyári pontszerzések sora. Hazai terep, három éve meg is nyertem, szóval örültem, hogy újra ott lehetek a versenyen.

22
jún

Húszezren sportolták át az éjszakát június 17-én!

Hatalmas sikerrel és 20.000 fős résztvevői létszámmal zárult a Mozgás Éjszakája, mely ébren és aktívan tartotta a fővárost péntek éjszaka a Hősök terén és a Városligetben.

3
jún

Június 17. Mozgás Éjszakája a Hősök terén és a Városligetben

Sportoljuk át az éjszakát több ezer ember társaságában a Hősök terén és a megújult Városligetben!

26
ápr

Idén újra Mozgás Éjszakája, június 17-én, a Hősök terén és a Városligetben!

TÖLTSD AZ ÉJSZAKÁT SPORTOLÁSSAL TÖBB EZER EMBER TÁRSASÁGÁBAN!

19
ápr

ÖTPRÓBA BLOG: COVID után újra – húsvéti GeoGo kihívás

A GeoGo-n már korábban kiszúrtam, hogy van pár budapesti kerékpáros túra elérhető közelségben. Mivel általában alacsonyabb intenzitáson tekerek (Budapesten a lámpák miatt amúgy is nehéz hosszan “sprintelni”), és különben sincsen még biciklis pontom a párizsi sorozatban, így jó ötletnek tűnt a “Dél-Pesti Dunaparti” nevű túrát választanom.

6
ápr

ÖTPRÓBA BLOG: MIT VÁLASSZAK?

Elkezdődött. De mi? Hát az április végéig tartó flúgosfutam. Le sem merem írni, milyen programjaim lesznek a következő 6, vagyis 5 hétvégén, az első ugyanis már megvolt. Ha végigcsinálom, szép lassan úgyis kiderül.

28
febr

ÖTPRÓBA BLOG: Újra a föld alatt

Már sokszor volt szerencsém a kőbányai pincerendszerhez, legutóbb két éve futhattam a föld alatt. Az egy nagyon izgalmas verseny volt, hárman futottunk az aranyért végül második lettem, de az időm másodpercre megegyezett az elsőével. Az aktuális formám ugyan nem sok jóval kecsegtetett, mégis mikor januárban jött Timi email-je, hogy nevezek-e valamelyik távra, nem vacilláltam sokat, a félmaratont választottam, hogy bezsebeljek újabb 4 pontot.

23
febr

ÖTPRÓBA BLOG: Kaposvár dombjain

Kométa 10 km Gyulával, egy nem kimondottan könnyű pályán. Összegzésként a fenti mondatot írtam a telefonomba, miután a célban a mobilos alkalmazást leállítottam, de nem a rövidebb távot futóknak kijutó egy dombocska okozta a nehézséget, azzal egész könnyen megbirkóztunk.

2
febr

ÖTPRÓBA BLOG: Télen sincs megállás

Ha január, akkor Zúzmara Futófesztivál, idén már negyedik alkalommal. 2016-ban és 2017-ben félmaratonon, 2019-ben 10 km-en jeleskedtünk, idén pedig visszatértem a 21 km-hez. A futótársam kiválasztása ezúttal meghívásos alapon történt. Bogi második jelentkezőként az októberi WTF Budáról lecsúszott, de már akkor megbeszéltük, hogy valamelyik téli vagy tavaszi versenyen futok vele.

24
jan

ÖTPRÓBA BLOG: Indul az újév

2021 nem volt az igazi számomra fejlődés és teljesítmény szempontjából, de összességében jó sportévet zártam, számos emlékezetes versenyen vettem részt, részben az Ötpróbának köszönhetően. Az újévben hamar beindítottam a pontgyűjtést, GeoGo-s futásokkal bezsebeltem 3 pontot, majd eljött a múlt hétvége és az idei első szervezett verseny – a Zúzmara félmaraton.

28
dec

ÖTPRÓBA BLOG: GeoGo pontgyűjtés Pesten

A negyedik hullám illetve a saját besűrűsödő napjaim miatt az elmúlt időszakban nem tudtam részt venni Ötpróba pontszerző eseményeken, maradtak a GeoGo-s túrák. Budapesti lakosként ezen a téren azt hiszem, eléggé el vagyunk kényeztetve, gyakorlatilag a város bármely pontján pár kilométeren belül elérhető egy pontgyűjtő túra. Én az alábbi két útvonalat többször is bejártam már.

21
dec

ÖTPRÓBA BLOG: Hótaposó a Szénás Körön

Nem tudhatjuk, milyen körülmények fogadtak volna a Hótaposó túra útvonalán, de hogy a Batthyány téren váltottunk és a Zugligeti Általános Iskola helyett Solymárra indultunk, egyikünk se bánta meg. Néhány hete dobta elém a gép a Hótaposó túrát és egyből beleszerettem. A leírásban olvasottakon kívül semmit nem tudtam róla, de úgy voltam vele, ha ezt a nevet kapta, csak nem hazudtolja meg magát, de még a keresztszüleit sem.

17
dec

Ötpróba garantált ajándékok – MIKOR?

A több mint negyvenéves múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom legújabb kiírásának 2021. június 1-i megszületésével kezdetét vette a párizsi olimpiáig tartó ciklus. Örömteli, hogy már több Ötpróbázónk elérte a megérdemelt egyedi garantált ajándékát, amelyhez ezúton is gratulálunk. Mindenki számára ismert és hivatalos, hogy a 2021-2024. között zajló Ötpróba Párizsba ciklus garantált ajándékai a Magyarock, azaz a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos márkájának
Read more
10
dec

2022: ezeket a napokat jól vésd be a naptáradba!

Mindenhol készül a 2022-es versenynaptár, most már nálunk is többségében ismert a jövő évi, saját rendezésű eseményeink időpontja. Kérünk, ezeket a napokat jegyezd fel a naptáradba és gyere velünk sportolni, egész biztos, hogy nem bánod meg!