Barion Pixel

ORFŰI KERÉKPÁROS NAP

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény versenyközpontja az egykori orfűi aquapark parkolójában került kialakításra. Az útvonal az orfűi Pécsi-tó körül haladt, amely egyes helyeken csodás látványt nyújtott, így annak ellenére, hogy közúton vezetett, mégis érezhető volt a természet közelsége. A rendezvényen lebonyolításra került több országúti táv és egy hegyi kerékpár túra is. Az időjárás kellemes napos volt, csupán néhány alkalommal támadt fel a szél.

HANGULATJELENTÉS

A rendezvény egyben a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság is volt. Az eseményen az országúti kerékpár számok sokkal hangsúlyosabbak voltak, mint a hegyi kerékpár túra, így javarészt fiatal kerékpár versenyzőkkel lehetett találkozni a versenyközpontban. Ennek megfelelően a területen nem volt más kiállító, illetve zene és szpíker sem. A hangulat baráti volt, sokan ismerték egymást, gratuláltak egymásnak. A versenyszámok utáni gulyás parti alatt pedig kis csoportokba verődve vitatták meg a pályán történteket. Jó volt látni, hogy ennek ellenére mind a kísérőkön, mind pedig a versenyzőkön elő-elő bukkant a jelenlegi ciklus sportfelszerelése.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. április 28.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Orfűi strand – parkoló
Dollár u. 26.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

  • Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség

INDULÓK SZÁMA

  • 100 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 25 km
  • 37 km
  • 50 km
  • 56 km
  • 80 km
  • 100 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Az útvonalon rengeteg autós és motoros kísérő vigyázott a versenyzők biztonságára, illetve számos közúti tábla került kihelyezésre forgalomirányítás céljából. A rajtok legtöbb esetben néhány percet késtek, de a kiírásban is szerepelt, hogy az időpontok tájékoztató jellegűek, illetve a szervezők igyekeztek kommunikálni a résztvevőkkel a késés mértékét és okát (pl. egy buszjáratra várnak, amely késik).

ÍGY LÁTTUK MI

Az útvonalbiztosítás kiváló volt! Rengeteg autós és motoros kísérő biztosította a résztvevők biztonságát és óriási figyelmet fektettek a szervezők a forgalomirányításra.
A versenyközpontot talán jobban is ki lehetett volna táblázni, ettől függetlenül mindenki megtalált mindent, amit szeretett volna.