Barion Pixel

XVIII. NN ULTRABALATON

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Immáron 18. alkalommal került megrendezésre az Ultrabalaton, melyen a résztvevőknek egy „könnyed” 211 km-es távot kellett teljesíteniük. A verseny abban különbözik a BSI által szervezett Balaton Szupermaratontól, hogy itt a résztvevők egyben küzdik le a teljes tókerülést, nincsenek szakaszok közti több órás szünetek. A 211 km-es távot idén is lehetett teljesíteni egyéniben, párosban, trióban vagy éppen 4-13 fős csapatokban. Az egyéni teljesítésnek is közel 300-an vágtak neki, a rajtvonalon többen is voltak azok közül, akik a korábbi 17 alkalmat is teljesítették már. Az egyéni versenyzők, a párosok, a triók és a 4-5 fős csapatok pénteken vágtak neki a távnak, míg a 6-13 fős csapatok szombat 0 órától kezdhették meg a teljesítést. A versenyközpont ezúttal is Balatonfüreden, az Annagora Aquapark parkolójában volt, azonban az elmúlt évektől eltérően a pénteki nap rajtjai egy másik helyszínen – a versenyközponttól 200-300 méterre levő áruház parkolójában – történtek. Az idei Ultrabalatonon rekordszámú, közel 25 000 fő vett részt. Az utolsó csapat beérkezéséig vasárnap délutánig kellett várni. Azonban volt egy egyéni teljesítő, aki a teljes kört kétszer is megtette, másodjára már jótékony céllal, az ő beérkezése vasárnap este volt. Az idei kört is teljesítette az Ötpróbázók két csapata.

HANGULATJELENTÉS

Az első, csütörtöki napon jelentősebb felhőszakadás csapott le a versenyközpontra, majd szombat reggel orkánerejű szél nehezítette a kiállítók és a versenyzők dolgát. A helyszínen a nehézségek ellenére is jó hangulat uralkodott, mind az egyéni mind a csapat teljesítők hatalmas örömmel szakították át a célszalagot. A rendezvényre szabott akciónk is nagy sikerrel zárult, az új regisztrálók örömmel vették át ajándék sapkájukat és örömmel zsebelték be első Ötpróba-pontjaikat.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 2.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Annagora Aquapark
8230 Balatonfüred Fürdő utca 35/A. Annagora Aquapark

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 25000 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 5 km
  • 10 km
  • 14 km
  • 21 km
  • 28 km
  • 42 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A szervezettség minket (versenyközpont) érintő részére nem lehetett panasz és a helyszínen a minket meglátogató versenyzők sem emlegettek kritikát. Egyedül a verseny alatt, a közösségi médiás felületeken tapasztaltunk panaszokat a szervezettséggel kapcsolatban (applikáció nem megfelelő működése, váltó- és frissítőpontok késői nyitása).

ÍGY LÁTTUK MI

A közösségi médiás beszámolók alapján a csapatok rajtja előtt többször is összeomlott az az applikáció, amiben a csapatok adatai szerepeltek, ez sok bosszúságot okozott azoknak, akik telefonon tervezték meg a körüket. Több komment szerint a váltó- és frissítőpontok nem nyitottak időben, így sok csapat feltorlódott és 20-30 percet állt egy-egy helyen. A felsoroltakon kívül azonban csak is dicséret illetheti az egész szervezőgárdát, akik már sokadjára szervezték meg 25 000 ember hétvégi sportprogramját. Csak így tovább!