Barion Pixel

XI. STRÁZSA TELJESÍTMÉNYTÚRA

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát 11. alkalommal rendezte meg a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület. Az esemény Szabadszálláson az egykori laktanyában zajlott, itt rendezték be a versenyközpontot, a rajt és cél területet és a kiállítók is itt kaptak helyet. A túrával együtt emlékeztek meg a helyiek Szabadszállás Helyőrség felszámolásának huszadik és a katonai emlékeket gyűjtő, feldolgozó Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény avatásának tizedik évfordulójára.

HANGULATJELENTÉS

Baráti társaságok, családok, iskolai és nyugdíjas csoportok vettek részt többségében a túrán. Az időjárás is kedvezett a résztvevőknek, akiket a célba érkezést követően gulyásleves várt. Az Ötpróbán kívül egy helybéli borászat és egy egyesület vett részt a rendezvényen kiállítóként.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. április 27.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Volt laktanya
Honvéd út 72-82

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 400 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 18 km
  • 28 km
  • 37 km
  • 46 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A szervezők 5-6 kilométerenként vízzel, csokival, almával, nápolyival, szőlőcukorral várták a túrázókat. Az útvonalak során a résztvevők benézhettek a Dörmögő-házba, a hosszabb távokon indulók ellátogathattak a Kunadacsi Tájházba, a 46 kilométeren indulók pedig megnézhették a Kunadacsi Öregtemetőt is. A szintidőn belül teljesítőket emléklappal és kitűzővel várták a szervezők.

ÍGY LÁTTUK MI

Segítőkészek, kedvesek voltak a szervező csapat tagjai. Családias hangulatú rendezvényt sikerült lebonyolítani, annak ellenére, hogy elég sok volt a résztvevő. A túrázóknak tetszett a kijelölt útvonal.