Barion Pixel

Általános Részvételi Szabályzat

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. (székhely: 1106 Budapest, Maglódi út 12/b), mint az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozatot (a továbbiakban: Program) lebonyolító és koordináló projektiroda (a továbbiakban: Projektiroda) a Programra regisztráló személyeket (a továbbiakban: Ötpróbázó) az alábbiakról tájékoztatja.

 

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

 1. A regisztráció elküldésével az Ötpróbázó kijelenti, hogy a Projektiroda által koordinált Program jelen Részvételi Szabályzatát mindenben megismerte, az abban foglalt szabályokat tudomásul vette és magára kötelezőnek ismeri el.
 2. A Programba történő regisztráció feltétele a 8. életév betöltése. 16 éven aluli kiskorú Ötpróbázó kizárólag törvényes képviselői hozzájárulásával regisztrálhat a Programra.
 3. Projektiroda a hiányosan vagy hibásan megadott regisztrációs adatokból eredő problémákért nem felel.
 4. A regisztráció akkor válik befejezetté, amikor a regisztrációs díjat Ötpróbázó megfizette, illetve, amikor a megfizetett regisztrációs díj összege számlánkon jóváírásra került.
 5. Ötpróbázó a Program hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényeken az adott esemény saját részvételi szabályzatában foglaltaknak megfelelően vehet részt és gyűjthet Ötpróba-pontokat.
 6. Ötpróbázó tudomásul veszi, hogy Ötpróba-pontjai jóváírásának előfeltétele az egyes, eseménynaptárunkban szereplő rendezvényekre történő nevezés során megadott egyedi, Ötpróba-azonosítószáma. Ennek hiányában nincs lehetőség Ötpróba-pont jóváírásának.
 7. A Program hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényeken Ötpróbázó saját felelősségére vehet részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért, illetve balesetért, anyagi kárért Projektiroda, illetve az esemény szervezőjének felelőssége a jogszabályok által megengedett legteljesebb körben kizárt, kártérítésre nem kötelezhető. Ötpróbázó valamennyi, a Program hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényen az adott esemény saját részvételi szabályzatában foglaltaknak megfelelően vehet részt, azzal kapcsolatban Projektiroda reklamációt nem fogad el.
 8. Valamennyi, a Program hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvény szervezője fenntartja a jogot, hogy eseményének kiírását a rendezvényt megelőzően (szükség esetén közvetlenül a rajt előtt) módosítsa. Az esetleges módosítások által okozott kárért Projektiroda felelősségre nem vonható.
 9. A jelen Részvételi szabályok az egyes hivatalos Ötpróba események egyedi szabályaival együttesen érvényesek, amelyet az adott események kiírásai tartalmaznak.

II. 1. PONTSZÁMÍTÁS
1. Ötpróbázó az Ötpróba hivatalos eseménynaptárába felvételt nyerő rendezvényeken szerezhet Ötpróba-pontokat az alábbi táblázatban szereplő távok, az adott esemény szervezője által (esetlegesen) meghatározott, szintidőn belül történő teljesítésével:

SPORTÁG
1 pont

2 pont

3 pont

4 pont

5 pont

6 pont

futás
5-9 km 10-13 km 14-20 km 21-27 km 28-41 km 42 km≤

országúti kerékpározás
15-29 km 30-49 km 50-99 km 100-149 km 150-199 km 200 km≤

hegyi kerékpározás
15-19 km 20-29 km 30-49 km 50-74 km 75-99 km 100 km≤

úszás
0,5-0,9 km 1-1,9 km 2-2,9 km 3-3,9 4-4,9 km 5 km≤
vízitúra (kajak-kenu, evezés, sárkányhajó, SUP) 5-9 km 10-15 km 16-29 km 30-39 km 40-49 km 50 km≤

túrázás
5-14 km 15-19 km 20-24 km 25-34 km 35-49 km 50 km≤
via ferrata (az érte járó pontok a túra sportághoz íródnak) 1:00 óra szintidő alatt 1:01-2:00 óra szintidő között 2:01-2:30 óra szintidő között 2:31-3:00 óra szintidő között 3:01-3:30 óra szintidő között 3:30 óra szintidő felett

görkorcsolyázás
10-19 km 20-29 km 30-39 km 40-49 km 50-59 km 60 km≤

 

TRIATLON
úszás

kerékpár

futás

pont

hosszútáv
3,8 km 180 km 42 km 6

középtáv
1,9 km 90 km 21 km 5

rövidtáv
1,5 km 40 km 10 km 4

sprinttáv
0,75 km 20 km 5       km 3

 

2. Egy adott teljesítés időpontjában a 15. életévüket még be nem töltött és a 60. életévüket már betöltött, illetve a mozgáskorlátozott Ötpróbázóknak a teljesítésükért távtól függően az alábbiak szerint járnak Ötpróba pontok:

  • 1 helyett 2 pont,
  • 2 helyett 4 pont,
  • 3 helyett 6 pont,
  • 4 helyett 6 pont,
  • 5 helyett 6 pont,
  • a 6 pontos távért számukra is 6 pont jár.

 

3. Eseményenként előfordulhatnak olyan távok, amelyek esetében a rendezvény szervezőjével egyeztetve az útvonal nehezítő körülményeire (különös tekintettel a jelentős szintkülönbségre, a vízsodrásra vagy az egyenetlen terepviszonyokra) tekintettel a jelen fejezet 1) pontjában meghatározott pontokhoz képest több ponttal jutalmazzuk a sikeres teljesítést. A megszerezhető pontokról mindig a honlapunkon elérhető eseménynaptárban, az adott rendezvény adatlapjában adunk tájékoztatást.

4. A táblázatban szereplő távok és pontok tájékoztató jellegűek, amelyek eseményenként – minimális mértékben – változhatnak. Kérjük, mindig időben tájékozódjon a rendezvények előtt honlapunkon az adott eseményhez tartozó távokról és azok teljesítéséért járó pontszámokról!

5. Ugyanazon az eseményen ugyanaz a táv többszöri teljesítése nem jogosít többlet Ötpróba-pontokra: egyazon táv többszöri teljesítéséért is csak egyszeri pontjóváírás jár.

6. Az Ötpróba-eseményeken gyűjtött pontok jóváírása az esemény befejezését követően történik meg, lehetőség szerint minél hamarabb, legkésőbb 10 munkanapon belül, az adott rendezvény szervezői által részünkre megküldött adattáblázat alapján. A pontjóváírás időpontja eseményenként eltérő lehet, és arról minden alkalommal értesítő e-mailben tájékoztatjuk az Ötpróbázókat. Ezzel kapcsolatban kérjük szíves türelmüket!

7. A váltóban teljesíthető Ötpróba-pontszerző távok lehetőségét valamennyi érintett esemény tekintetében külön jelezzük – amelyik esemény vonatkozásában nem lett jelezve, ott az egyéni teljesítés kivételével nincs lehetőség pontgyűjtésre.

8. Az egyes eseményeket követően a Projektiroda eredménylistát nem készít, illetve tesz közzé. Projektiroda kizárólag Ötpróbázó adott, az Ötpróba hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényén történő, szervező részvételi szabályzatában esetlegesen meghatározott, adott távra vonatkozó szintidőn belül történő teljesítését rögzíti, illetve ez alapján írja jóvá részére Ötpróba-pontjait.

9. A Program eseményein gyűjtött pontok jóváírásával kapcsolatban felmerülő problémák vonatkozásában honlapunkon (otprobaparizsba.hu) keresztül, az Üzenőfal menüponton belül, az adott esemény, illetve az ott teljesített táv kiválasztásával van lehetőség jelezni azt.

II. 2. GEOGO-MARADJ FITTEN VIRTUÁLIS PONTGYŰJTÉS

1. A Program során lehetőség nyílik ún. instant útvonalak teljesítésével is Ötpróba pontokat gyűjteni.
2. Az instant pontszerző útvonalak listája a geogo.hu oldalon található. A GeoGO webalkalmazásra feltöltött instant eseményeken, illetve útvonalakon történő részvétel előfeltétele a GeoGO oldalon való díjmentes egyszeri regisztráció.
3. A GeoGO webalkalmazás keretein belül található Maradj Fitten kizárólag olyan díjmentes útvonalakat tartalmaz, amelyek teljesítése Ötpróba-pontot ér: https://otprobamaradjfitten.hu/
4. A GeoGO webalkalmazás keretein belül található 76 Országos Kéktúra útvonal szintén díjmentesen teljesíthető és Ötpróba-pontot ér: https://geogo.hu/OKT
5. Az instant útvonalak teljesítéséért járó pontok jóváírásának előfeltétele az Ötpróba-azonosítószámok megadása az Ötpróbázó által saját GeoGO profiljában az Adatmódosítás menüpont alatt. Ennek hiányában a teljesítésért járó Ötpróba-pontok jóváírása nem lehetséges.
6. A GeoGO oldalon található Ötpróba-pontszerző instant útvonalak teljesítéséért (Ötpróba Maradj Fitten + Országos Kéktúra útvonalak) összesen naptári hónaponként legfeljebb 15 Ötpróba pont jóváírása lehetséges. A pontok jóváírása a pontszerző útvonalak teljesítésének időrendi sorrendjében történik.
7. Az Ötpróba pontszerző GeoGO-útvonalak teljesítéséért járó pontszámok a Program ideje alatt változhatnak, a módosítás jogát a Szervező fenntartja. Erről minden esetben közleményt tesz közzé és rendszerüzenetben értesíti az Ötpróbázókat.
8. A GeoGO oldalon található Ötpróba-pontszerző instant útvonalak kapcsán ugyanazon naptári hónapban ugyanazon az útvonalon sportáganként egy teljesítést fogadunk el, és írunk jóvá érte Ötpróba-pontot vagy pontokat. Körpálya esetében egy kör minősül egy teljesítésnek, tehát több kör teljesítése esetén sem számolunk el több Ötpróba-pontot a felhasználó számára, mint amennyi egy kör teljesítéséért járna.
9. A GeoGO útvonalak közül azok, amelyek futás sportágra lettek hitelesítve, túrázva is teljesíthetők. A két sportág elhatárolásához a kiindulópont és a végpont között megtett teljesítés időtartama alapján a rendszer által kiszámított átlagsebességet vesszük alapul: 6 km/órás, illetve ennél gyorsabb átlagsebesség felett futásnak, míg ez alatt túrának minősül a teljesítés. A 16 km/órás átlagsebesség felett teljesített futást nem fogadjuk el sikeres teljesítésként, így azért Ötpróba-pont sem jár. A pontszámítás kapcsán az Ötpróba részvételi szabályzatában meghatározott táblázat a mérvadó azzal, hogy egy-egy teljesítéssel 4 pontnál több nem szerezhető. Az egyes útvonalak teljesítéséért járó pontszámok az adott útvonal nehézségi szintjétől függően változhatnak és eltérhetnek az itt meghatározottaktól.
10. Az instant útvonalak kapcsán kizárólag a geogo.hu oldalon keresztül történt teljesítéseket fogadjuk el, Ötpróba-pontok is kizárólag ebben az esetben járnak. Amennyiben egy felhasználó a technikai információkban található követelményeknek nem tett eleget, és teljesítése nem került rögzítésre az ott meghatározott módon, úgy az Ötpróba sem tudja azt sikeres teljesítésként elfogadni, így Ötpróba-pont sem jár érte.

III. JUTALMAK, DÍJAK

1. pontgyűjtés eredménye az alábbi, kereskedelmi forgalomban nem kapható garantált jutalmak megszerzése:

PONT JUTALOM
15 kompressziós sportzokni SORSJEGY*
30
futó felső
45
futó rövidnadrág
60 Ötpróba melegítő*
80 kulacs SORSJEGY*
100 tornazsák
120 válltáska
150 póló SORSJEGY*
180 széldzseki

* Feltétele: legalább öt különböző sportágban történő pontgyűjtés.

2. Az Ötpróba melegítő átvételéhez legalább öt különböző sportágban történő legalább egyszeri pontszerzés abszolválása szükséges.

3. A jelen fejezet 1) pontjában felsorolt jutalmak mellett 60 pontonként Ötpróbázó egy-egy Ötpróba Sorsjegy birtokosa lesz. Ötpróbázó a 180. pont elérését követően is gyűjthet Ötpróba Sorsjegyet, ugyanúgy 60 pontonként egyet, tehát 240, 300, 360, 420 stb. pont elérésekor. Az Ötpróba Sorsjegyek kihúzása a Program befejezésekor történik, a nyertesek létszámáról, illetve a nyereményről a későbbiek során fog Projektiroda teljeskörű tájékoztatást adni.

Az Ötpróba Sorsjegyek megszerzéséhez sorsjegyenként legalább öt sportágban történő pontszerzés szükséges, tehát amennyi sorsjegy megszerzésére jogosult az Ötpróbázó, annyiszor kell legalább öt sportágban teljesítést is jegyeznie (pl. aki 180 pontot gyűjtött, három Ötpróba Sorsjegyre lesz jogosult, amennyiben 5 különböző sportágban is rendelkezik sportáganként 3-3 teljesítéssel). A teljesítések ideje nem releváns, az Ötpróbázó akkor lesz jogosult a sorsjegyre, amikor az ötödik sportágban is abszolválta a sorsjegyei darabszámának megfelelő mennyiséget.

4. A pontgyűjtés időszaka: 2021. június 1. napjától a 2024. évi párizsi nyári olimpiai játékok kezdetéig (2024. május 31.). A pontgyűjtés a Program teljes időszakára vonatkozik, tehát nem ér véget egy-egy naptári év végén.

5. A pontok jutalmakra történő beváltása esetén az addig összegyűjtött pontok száma változatlan marad, nem kerül levonásra az adott jutalom értéke az összpontszámból, azt Ötpróbázó tovább gyarapíthatja a pontszerző állomásokon a sportteljesítménye által.

6. A jutalmak átvételére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 17:00, pénteken pedig 8:00 és 16:00 óra között a 1106 Budapest, Maglódi út 12/a alatt található Merkapt Sportközpontban személyesen van lehetőség, illetve az aktuális eseménynaptárban szereplő rendezvényeken az Ötpróba standjánál. Postai kézbesítés nem áll Projektiroda módjában.

IV. UTAZÁSI KEDVEZMÉNY

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az Ötpróba hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényekre (amely leírásában szerepel célállomás) utazók részére továbbra is alkalmi kedvezményt biztosít, amelynek mértéke 50%. Aki élni kíván a kedvezménnyel, az eddigi alkalmi menettérti helyett kérjen egy odaútra szóló teljesárú menetjegyet, amelyet az esemény helyszínén lepecsételtet az Ötpróba munkatársaival, így a visszaútra már nem kell újabb jegyet váltania. A menetjegyet kizárólag személypénztárban, jegykiadó automatában vagy a jegyvizsgálónál pótdíj nélkül lehet megvásárolni. A lepecsételt jegy felmutatásával a visszaút díjmentessé válik, az oda-visszaút tulajdonképpen féláron történt.

A kedvezményes menetjegy kizárólag személyesen, MÁV jegypénztárakban vagy jegykiadó automatáknál vásárolható meg. Utóbbi esetében ITT tekinthető meg a jegyvásárlás folyamata.

A felhasználás feltételei

Az alkalmi kedvezmény kizárólag belföldi utazásra 2. kocsiosztályon vehető igénybe és az utas által meghatározott napon érvényes.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a verseny utolsó napját követő nap 23:59 óráig be kell fejezni. Ez az érvénytartam a MÁV-START Zrt. Üzletszabályzatától és a Díjszabástól eltérően vonatkozik a 100 km vagy annál kisebb távolságra is.

Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

A menetjegy visszautazásra bélyegzés nélkül nem érvényes.

Menetjegyek ellenőrzése

A bélyegzés elmulasztása esetén az egy útra szóló  teljesárú jegyet az ellenőrzést végző munkavállaló nem fogadja el visszaútra, hanem egy új teljesárú menetjegyet állít ki és felszámítja a MÁV- START Zrt. Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezetében előírt pótdíjat is.

V. Az adatvédelem és az adatkezelés biztonsága:

 1. Az Ön személyes adatainak védelme a Projektiroda számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szerint.
 2. Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

 

VI. A RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT ÉRVÉNYESSÉGE

 1. Jelen részvételi szabályzat visszavonásig érvényes. A Projektiroda fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Ötpróbázók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa.
 2. A Projektiroda a jelen Szabályzat súlyos megsértésének megállapítása esetén ezen okból az Ötpróbázót a Programból kizárhatja.