Barion Pixel

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény központja a Ropolyi-tó partján, egy erdei tisztáson terült el. Nagyon kellemesen, nyugodtan zajlott az esemény gyönyörű környezetben. Az indulók a 30, 50, és 100 km-es távok közül választhatták ki maguknak a hozzájuk illőt, a szintet azonban senki sem úszhatta meg a dimbes-dombos Zselicben, a leghosszabb táv szintkülönbsége majdnem 1200 méter volt. Szép napos idő volt egész nap, az egész hetes esős időjárásnak nyoma sem volt mára.

HANGULATJELENTÉS

Május 25. nem csak a Zselic Ring, hanem a Somogyi Erdők Napja is volt, így a versenyzők és hozzátartozóik rengetek kiállítóval találkozhattak. Helyi termelők, közeli cégek, a katasztrófavédelem és rengeteg kézműves gyerekprogram és egyéb bemutató is kitelepült. Agárfuttatás, solymászat, íjászat és fakitermelőbemutató fogadta a látogatókat. A zene egész nap szólt, a szpíker pedig a kerékpáros és az erdők napjához tartozó eseményeket is bemondta. Sokan voltak egész nap, minket is felkerestek többen, az erdők napja látogatói is nyitottak voltak irányunkba.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 25.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Ropolyi-tó

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 250 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 50 km
  • 100 km
  • 30 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Profi szervezést láthattunk, mindenre gondoltak a szervezők. Hatalmas parkoló, biciklitároló, mosdó, frissítés, hideg- és meleg étel várta az indulókat. A frissítőpontokon állomások is voltak, ha valakinek műszaki problémája akadna menet közben. Az útvonalat táblákkal és segítő emberekkel egyaránt mutatták, egyértelmű volt az irány. A menetrend másodpercre pontosan tartva volt, minden rendben ment napközben. Nem csak a pálya, de a versenyközpont is egyértelműen ki volt táblázva, senki sem kérdezte meg tőlünk, mit merre talál.

ÍGY LÁTTUK MI

A szervezők tényleg mindenre gondoltak, a versenyzőknek semmiben nem volt hiányuk.