Barion Pixel

IX. SZÉP KIHÍVÁS

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A rendezvény Kecskeméten az Auchan áruház hátsó parkolójából indult, itt lett kialakítva a kis versenyközpont is. Az országúti kerékpározás szerelmesei ezúttal „maratoni” távon, 204 és 264 km-en mérettethették meg magukat.

HANGULATJELENTÉS

A kerékpárversenyek hangulata sokszor merőben eltér a futóversenyekétől, pláne az igazán hosszú távok esetében. Most sem volt ez másként, a rajt után szép csendesen telt a nap, egészen a célba érkezésekig nem is történt kiemelkedő esemény.
A nap elején családi futam is indult: a 32 kilométeres vezetett túra alatt a gyerekek is átélhették a kerékpározás örömét, megtanulhatták a közúti forgalomban történő közlekedés szabályait, mely hatalmas élményt jelentett nekik.
A felnőtt futamok reggel 8-kor rajtoltak, a szintidő pedig este 8-ig tartott, így 12 órájuk volt a sportolóknak teljesíteni ezeket a maratoni távokat. Igazán SZÉP kihívás volt. A hatalmas távok ellenére mégis mindenki mosolygósan és vidáman ért célba, elégedetten nyilatkozva a szervezésről és az esemény színvonaláról.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 11.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Auchan Áruház hátsó parkoló
Dunaföldvári út 2.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 300 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 204 km
  • 264 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a SZÉP Kihívás, ám még most is átütött a szervezők versenyük iránti mérhetetlen szeretete, végig precízen, mindent kézben tartva koordinálták az eseményeket. Látszott rajtuk, mennyire fontos számukra a rendezvény sikeressége és a résztvevők elégedettsége.
A támogatóknak köszönhetően széles választékban álltak rendelkezésre termékek a frissítőpontokon, mint müzli szelet, izotóniás ital, üdítő, ásványvíz, de zsíros kenyér és még gluténmentes péksütemény is volt. A célban pedig egy tényér marhapörkölttel vendégelték meg a beérkezőket.

ÍGY LÁTTUK MI

Hosszútávú kerékpárversenyhez képest sok résztvevő vágott neki a hatalmas távoknak, ráadásul a szervezők nem csak a profi versenyzőknek kedveztek, ugyanis szervezői mezőnyt is indítottak, ahol a kevésbé rutinos kerékpárosok is kipróbálhatták magukat a kétszáz pluszos távok valamelyikén.
Az eseménnyel kapcsolatban nem volt negatív tapasztalat, nem csak mi nem érzékeltünk kellemetlenséget, de a résztvevők is igen elégedetten nyilatkoztak a versenyről – nem csak most, de a korábbi években is.