Barion Pixel

17. TOUR DE TISZA-TÓ

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A rendezvény Tiszafüreden a Halas térről indult, csodaszép napsütéses, meleg időben. Rengetegen kilátogattak a helyszínre, bármerre tekintettünk, mindenhol kerékpárokat láthattunk, igazán remek volt a látkép a Tisza-tó partján.
A résztvevők két táv közül választhattak: a tókerülésre vállalkozók 65 km-t tekertek, mások kisebb távon, 15 km-en indulhattak.

HANGULATJELENTÉS

Egész nap remek volt a hangulat, végig szólt a zene és helyszíni műsorközlő is tájékoztatta és szórakoztatta az indulókat és a nézőket egyaránt.
Fontos változás volt, hogy az idei évtől kezdve a Tour de Tisza-tó nem verseny, hanem teljesítménytúra lett. Ennek megfelelően tömegrajt volt – mindkét távon –, a résztvevők pedig egy órás időintervallumban bármikor rajtolhattak.Voltak persze vicces helyzetek is, mint például azok az indulók, akiket akciós cipővásárlás akadályozott a rajtidő betartásában, ám végül ők is a mezőny után eredhettek.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 4.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Tiszafüred, Halas tér
5350 Tiszafüred, Halas tér

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 1177 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 65 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

BSI eseményekhez mérten most is jól szervezett rendezvényen vehettünk részt. Az útvonal által okozott nehézségek – mint a töltés keskeny, változó állapota – miatt a 65 km-es távon felvezető járművet biztosítottak, őt megelőzni nem is volt szabad.
Megfelelő frissítésről is gondoskodtak, az útvonalon két helyen és a célban is volt erre lehetőség – víz, izotóniás ital, banán vagy szőlőcukor közül választhattak a kerékpárosok.
Teljesítménytúra lévén idén nem volt díjazás sem, ugyanakkor eseménypóló és célcsomag a korábbi évekhez megszokottan most is járt a résztvevőknek.

ÍGY LÁTTUK MI

Remek hangulatú és jól szervezett rendezvény volt, kellemes természeti környezetben – a versenyközponttól csupán egy hajításnyira terült el a Tisza-tó.