Barion Pixel

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A Sárga 70 teljesítménytúra sok éves múltra nyúlik vissza, immár 18. alkalommal került megrendezésre, melynek egyedi sajátossága, hogy mindig az év ugyanazon napján rendezik (április 30. – május 1.) késő esti rajtoltatással. A túrázók Esztergomból indulnak és Budaörsön érnek célba, mi is utóbbi helyszínen vártuk a megfáradt teljesítőket a Herman Ottó Általános Iskola tornatermében.

HANGULATJELENTÉS

Túra sportág lévén a versenyközpontban jelentős hangulatról nem lehet beszámolni, azonban ez nem róható fel a szervezőknek, hiszen kemény kihívást teljesítenek a résztvevők, akik örülnek, ha célba érnek. A célban viszont bőséges ellátás várta őket, ami segített a felfrissülésben. Aminek viszont nagyon örültünk, hogy a közel ezer fős létszámból több százan Ötpróbázóként vettek részt az eseményen, kitelepülésünk sikernek örvendett, hiszen sokan felkerestek minket.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 1.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Esztergom, vasútállomás
Bem tér 1.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 1000 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 70 km
  • 50 km
  • 40 km
  • 30 km
  • 20 km
  • 15 km
  • 10 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Az esemény nagyon különleges abból a szempontból, hogy az éjszakát átgyalogolva kell teljesíteni a túrát, és tapasztalataink azt mutatták, hogy visszajáró résztvevők vannak, akiknek már szinte hagyomány, hogy a majálist a Pilisben és a Budai-hegységben töltik, viszont a páratlan csillagos égbolt és a hajnali napfelkelte látványa mindent kárpótol. Zavartalanul, zökkenőmentesen zajlott le az esemény, mely véleményem szerint nem kis munka, hiszen 70 km-en át sok frissítőpontot, ellátást szükséges biztosítani a teljesen sötét erdőben – ez nem kis felelősség.

ÍGY LÁTTUK MI

Egyedi, nagy múltra visszatekintő esemény, mely tiszteletnek örvend a túrázók körében. Kiemelném a bőséges ellátást a célban, hiszen volt meleg ebéd, bőséges és változatos frissítés, valamint kézműves sörvásár is. Habár a fő profil a 70 km-es túra, kínálnak rövidebb távokat is, így sokan gyerekekkel, kutyával is tudtak sportolni szabadnapjukon.