Barion Pixel

VIII. KISS GYÖRGY EMLÉKTÚRA

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény versenyközpontja a szászvári Vadrózsa Étterem előtti füves területen került kialakításra. A teljesítménytúrán 4 különböző táv teljesítésére volt lehetőség, amely közül a legkisebb a faluban haladt számos látványosságot és múzeumot érintve, a három nagyobb táv pedig a Mecsek szépségeit mutatta meg.

HANGULATJELENTÉS

A rendezvény igazi hagyományos teljesítménytúra volt. A versenyközpontban csak néhány sátor került felállításra, szpíker és zene nem volt. A résztvevők papír alapú térképet kaptak, az ellenőrzőpontokon pedig begyűjthették a szükséges pecséteket a teljesítés igazolásához. A hangulat nagyon családias volt, mindenki ismerte egymást.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. május 1.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Vadrózsa Étterem, Szászvár
7349 Szászvár, Bartók Béla utca

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 300 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 10 km
  • 18 km
  • 38 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A szervezőcsapat nagyon lelkes és kedves emberekből állt, de a szervezés terén akadtak gondok a nap során. Induláskor néhány táv esetében elfogyott a térkép, illetve idő hiányában nem minden kolléga volt kellően tájékoztatva az információkról (pl. melyik távon hogyan jelöljék az indulókat, az ellenőrzőpontokon lévők nem minden esetben tudták tájékoztatni a résztvevőket az útvonalról). Napközben több mindenről is kiderült, hogy nincs elég (emléklap, tányér, stb.). Célba érkezést követően sokan jelezték, hogy eltévedtek vagy nem találtak meg egy – egy ellenőrzőpontot. Ez részben a nagy szél miatt volt, mivel elfújta a jelöléseket, éppen ezért reggel érdemes lett volna ellenőrizni az útvonalakat. Nem csak a jelölések kihelyezése nem volt megfelelő, hanem a túra távok kiírása sem, mivel minden táv 2-3 kilométerrel hosszabb volt, mint a kiírt. A szervezők igyekeztek mindent rugalmasan kezelni, így a résztvevők sok problémát nem is érzékeltek, illetve ők is rugalmasan kezelték a problémákat. Mindezek ellenére a túrát mindenki élvezte és jó hangulatban telt.

ÍGY LÁTTUK MI

Kis költségvetésű esemény, sok résztvevővel. A szervezők minden felmerülő problémára gyors megoldást találtak, igaz, problémából azért akadt néhány… A szervezettség hagyott némi kívánnivalót maga után: számos dologból nem volt kellő mennyiségű, nem minden kolléga volt megfelelően felkészítve az eseménnyel kapcsolatban, és az útvonal kijelölés sem volt tökéletes.