Hírek

24
jan

ÖTPRÓBA BLOG: Indul az újév

2021 nem volt az igazi számomra fejlődés és teljesítmény szempontjából, de összességében jó sportévet zártam, számos emlékezetes versenyen vettem részt, részben az Ötpróbának köszönhetően. Az újévben hamar beindítottam a pontgyűjtést, GeoGo-s futásokkal bezsebeltem 3 pontot, majd eljött a múlt hétvége és az idei első szervezett verseny – a Zúzmara félmaraton.

28
dec

ÖTPRÓBA BLOG: GeoGo pontgyűjtés Pesten

A negyedik hullám illetve a saját besűrűsödő napjaim miatt az elmúlt időszakban nem tudtam részt venni Ötpróba pontszerző eseményeken, maradtak a GeoGo-s túrák. Budapesti lakosként ezen a téren azt hiszem, eléggé el vagyunk kényeztetve, gyakorlatilag a város bármely pontján pár kilométeren belül elérhető egy pontgyűjtő túra. Én az alábbi két útvonalat többször is bejártam már.

17
dec

Ötpróba garantált ajándékok – MIKOR?

A több mint negyvenéves múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom legújabb kiírásának 2021. június 1-i megszületésével kezdetét vette a párizsi olimpiáig tartó ciklus. Örömteli, hogy már több Ötpróbázónk elérte a megérdemelt egyedi garantált ajándékát, amelyhez ezúton is gratulálunk. Mindenki számára ismert és hivatalos, hogy a 2021-2024. között zajló Ötpróba Párizsba ciklus garantált ajándékai a Magyarock, azaz a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos márkájának
Read more
10
dec

2022: ezeket a napokat jól vésd be a naptáradba!

Mindenhol készül a 2022-es versenynaptár, most már nálunk is többségében ismert a jövő évi, saját rendezésű eseményeink időpontja. Kérünk, ezeket a napokat jegyezd fel a naptáradba és gyere velünk sportolni, egész biztos, hogy nem bánod meg!

6
dec

ÖTPRÓBA BLOG: Gellért-hegyi kilátások

Épp csak kihevertem a siófoki 21 km fáradalmait és máris egy újabb kihívás várt rám, immár a fővárosban, annak is a budai oldalán. Túratársam – merthogy ezúttal a gyaloglást választottuk – újra Berni lett, vele néztem meg, milyenek is a „Gellért-hegyi kilátások”.

29
nov

ÖTPRÓBA BLOG: Harmadszor a Balaton-parton

Zamárdi, Balatonszemes, Siófok. Három Balaton-parti verseny, mindhárom idén ősszel és mindegyiken részt vehettem. Az első kettő csak úgy, menet közben jött, de hogy Siófokon futni fogok, már év elején eldőlt. Persze csak akkor, ha a vírus nem szól közbe.

19
nov

SZILVESZTERI NAGY DURRANÁS – GEOGO KIHÍVÁS

Zárd a 2021-es és nyisd a 2022-es esztendőt is velünk, sportolj szabadon a GeoGo-val Ötpróba pontokért december 31-én és január 1.-jén!

10
nov

Utazz továbbra is kedvezményesen az Ötpróbával!

A MÁV-Start Zrt. jóvoltából a jelenlegi ciklus során is féláron vonatozhatnak az Ötpróbázók.

5
nov

ÖTPRÓBA BLOG: Hegyre fel!

Mivel idén feltehetőleg már sok versenyre nem jutok el, ezért nagyon vártam az október végét, amikor is 3 év után újra terepfutásra vállalkoztam. “Ha már csinálom, akkor legalább fájjon” elv alapján az Intersport Terepfutás hosszú-, 31 km-es és bő 1000 méter szintemelkedést tartalmazó, távjára neveztem. Három év után egyből a sűrűjébe, de egyáltalán nem bántam meg, így 5 Ötpróba ponttal gazdagodtam.

2
nov

ÖTPRÓBA BLOG: Itt egy ötös, ott egy ötös

Bárhogy is szerettük volna, szeptemberre egyetlen GeoGo-s túrát sem tudtunk bezsúfolni, de októberben ez nem ismétlődhetett meg. 🙂 Tettestársam ismét Berni lett és 3 kört néztünk ki, hogy ebből kettőt vagy hármat egymás után végigjárjunk: a Margitsziget kör (5.3 km), a Csillaghegy-Békásmegyer (5.4 km) és a Budavári tekergések (5 km).

21
okt

ÖTPRÓBA BLOG: Egy tökéletes verseny

Az idei versenyszezon bűvös száma a 10 lett, ennél hosszabb távon nem indultam, igaz, rövidebben sem. Jó lenne már kitörni ebből a monotóniából, de a hosszabb táv továbbra is várat magára. Nem siettem el a nevezést az idei Spar 10 km-es versenyére, futótárs hiányában nem is lett volna sok értelme, De idén valahogy mindkettőt csak halogattam. Mi történt velem? Elszállt a lelkesedésem? Remélem, azért még nem. 🙂

18
okt

ÖTPRÓBA BLOG: Keserédes, bőrig ázott maraton

Legutóbbi írásom óta lehetőségeimhez mérten szorgosan gyűjtögettem a pontokat. Úsztam 3 km-t a Vizesgálán 4 pontért és a környező GeoGo-s útvonalakat is felfedeztem. Így október második hétvégéjéhez már 25 ponttal érkeztem meg, ezen a hétvégén pedig rögtön el is értem a 30 pontot, ugyanis hetedszerre teljesítettem a Budapest maratont.

29
szept

Az Ötpróba legsportosabb közösségei

A szeptember 25-i Vizesgálán nem csak arra derült fény, hogy kik utazhatnak a pekingi olimpiára, hanem a csoportos pontgyűjtés végeredményét is kihirdettük.

27
szept

Összeállt a pekingi csapat!

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a Vizesgála! Sportshow és úszóverseny szeptember 25-én, a Duna Arénában!

16
szept

ÖTPRÓBA BLOG: Idén “csak” rövidtávon

Az elmúlt hétvégén is folytatódott a pontok halmozása egyik kedvenc helyszínemen Balatonkenesén, ahol négyet is szereztem, így el is értem a kompressziós zoknit. Három éve tart már a szerelem a Balatonman és köztem, amit részben az Ötpróbának köszönhetek, így nem hagyhattam ki a mostani versenyt. A vírus miatt és mivel sejtettem előre, hogy idei nyár nem a felkészülésről fog szólni, ezért most csak a rövidtávot mertem bevállalni.

13
szept

ÖTPRÓBA BLOG: Gödöllői ponteső – Kastélyfutás, Futókörök Napja, GeoGo

Beindult az Ötpróba új sorozata, én pedig elkezdtem gyűjteni a pontokat. Az elmúlt napsütéses hétvége igazán alkalmas volt erre, így nem is apróztam el, 5 ponttal kerültem közelebb az első ajándékomhoz. Ehhez két különböző sportból, három különböző eseményen vettem részt, új és régi ismerősökkel találkoztam, dobogóra is álltam és még egy Oldtimer kiállításba is belefutottam.

8
szept

ÖTPRÓBA BLOG: Irány Zamárdi!

Nem mostanában, 2019 novemberében történt, hogy a járvány előtti utolsó vidéki futóversenyen jártam. Három vidéki túra azért 2020-ban is volt (Bartina, Margita, Prédikálószék), de futás csak Budapesten illetve Budapest közelében. Szeptember első hetében végre eljött az idő, egy negyedmaratoni futás erejéig „kiszabadultam” a Fővárosból.

6
szept

ÖTPRÓBA BLOG: Ismét futócipőben

Újra eljött. Hosszú idő után végre ott lehettem egy futóversenyen, ahol ráadásul elkezdhettem gyűjteni az Ötpróba pontjaim. Rengeteget kellett rá várni, az egész világot megrázó vírus, majd a saját időhiányom miatt, de végül is csak eljött (picit lódítok, júniusban Zsófival már megvolt a gödöllői éjszakai túra és három pont).

3
szept

ÖTPRÓBA BLOG: Eső vagy napsütés?

2014-2020 mérlege 6 félmaraton, tavaly pedig 10 km, de ahogy végiggondoltam, az elmúlt 7 évben a szeptemberi Budapest Félmaratonon esős versenyünk egyszer sem volt. Idén viszont megvolt rá az esély, hogy a délben rajtoló 10 km-es futam résztvevői egy jó kis zuhét kapnak a nyakukba.

27
aug

Újra itt van a Vizesgála! Vedd meg a jegyed az év legnagyobb vízi sport ünnepére!

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a Vizesgála! Sportshow és úszóverseny szeptember 25-én, a Duna Arénában!

23
aug

Elindult a jelentkezés a Vizesgála – Ötpróba úszóversenyére!

Ugorj fejest az ország legimpozánsabb medencéjébe!

23
aug

Ötpróba BLOG: Egy kör a Ligetben

A GeoGo-s versenyekről – hivatalosabban az Ötpróba Maradj Fitten programja – már sok jót hallottam, talán még rosszat is, de hogy mi a lényege, hogy kell teljesíteni, fogalmam sem volt. Egészen addig, míg egy alkalommal valamelyik eseménynél rá nem kattintottam egy gombra, amihez a képernyőolvasó programom semmilyen feliratot nem társított. És ekkor fény derült az igazságra, mivel a megjelenő „hivatkozások” között a „Teljesítés indítása” felirat is szerepelt.

2
aug

Ötpróba BLOG: Ég és föld

Még javában a július 24-i K&H 10 km-es versenyéről írt beszámolót formázgattam, mikor levelet kaptam az Ötpróba Párizsba csapat munkatársától, hogy folytatnám-e a blogírást a következő 3 éves olimpiai ciklusban. A válasz hamar megszületett.

5
júl

“Kezdd a nehezebb feladatokkal”, avagy a párizsi cél új lehetőséggel

A párizsi pontgyűjtésről beszélgettünk a Zsámbékfutás eseményeinek szervezőivel, akik maguk is lelkes pontgyűjtők…

29
jún

Tudta nélkül vezette az Ötpróba tabellát a későbbi győztes

Kolozsi Erzsébet nyerte meg a 60 év feletti nők között az Ötpróba-sorozatot, ő gyűjtötte az előző olimpiai ciklusban a tömegsport-rendezvényeken a legtöbb pontot. Erzsike, a többi győztessel és a kisorsolt szerencsésekkel együtt nem a tokiói nyári, hanem a pekingi téli olimpiára megy. És persze ezután is lelkesen ötpróbázik.