Barion Pixel

Ötpróba BLOG: Egy kör a Ligetben

A GeoGo-s versenyekről – hivatalosabban az Ötpróba Maradj Fitten programja – már sok jót hallottam, talán még rosszat is, de hogy mi a lényege, hogy kell teljesíteni, fogalmam sem volt. Egészen addig, míg egy alkalommal valamelyik eseménynél rá nem kattintottam egy gombra, amihez a képernyőolvasó programom semmilyen feliratot nem társított. És ekkor fény derült az igazságra, mivel a megjelenő „hivatkozások” között a „Teljesítés indítása” felirat is szerepelt.

A jól bevált sorrend itt megfordult. Előbb kísérőt kerestem, a „ki tudja melyik” túrához, majd Bernivel közösen kiválasztottuk a Városliget-kört.

A programban szereplő futások, gyalogos, biciklis túrák egyik nagy előnye, hogy akkor teljesíthetjük, amikor akarjuk és ezt mi jól ki is használtuk. 🙂

A vasárnap délutáni teljesítést a fülledt idő, a közeledő zivatar miatt fújtuk le, a kedd reggelinek a kóros aluszékonyság állt útjába, már nem is emlékszem, kinek a „hibájából”. De a csütörtök reggeli „rajtnak”semmi sem állhatta útját.

A Damjanich-Dózsa György út sarkán találkoztunk, az út túloldalán megkerestük a kezdőpontot, pontosabban egy olyan helyet, ami ettől 50 méteres távolságon belül van és indítottuk is a telefonunkat.

Fázni nem kellett, nagyon nem, az erős napsütés miatt a látási viszonyok sem voltak tökéletesek, de engem leginkább a töredezett, egyenetlen járda, a sok útpadka zavart. Nem is voltunk gyorsak.

Egymást követték az ellenőrzőpontok (56-osok tere – Széchenyi fürdő – Vakok kertje – Vajdahunyad vára – Botanikus kert – 56-osok tere), de az érvényesítésre a Szecskától nem volt gondom, mivel induláskor egy lépést kihagytam, így a rendszer szerint még mindig a rajtvonalnál várakoztam. 🙂

A Botanikus kert után már csak 1 km várt ránk, ezt szinte végig a városligeti futókörön tettük meg. Jó lett volna egy teljes kört futni a rekortánon, de ami késik, nem múlik. Egyszer majd rábeszélek valakit, hogy fussuk le együtt, de az sincs kizárva, hogy egy szép borús napon, amikor magamhoz képest „egész jól” látok, egyedül nekivágok.

A 6,2 km hosszú kört Berni 57 perc alatt teljesítette és van egy olyan érzésem, én is, de ha mégsem, azt is túléljük.

UPDATE: Azóta kiderült, hogy az én teljesítem ideje is 57 perc, érvényes, így megszereztem az első GeoGo pontomat. 🙂

Az pedig már biztos, megyünk mi még ilyen „versenyre”.

 

NAGY GÁBOR

Budapest, Városliget, 2021. aug. 19.