Barion Pixel

Újabb nagykövet csatlakozott az Ötpróbához!

Tovább erősödik a női Ötpróba nagykövetek száma, hiszen Ujvári Iza mellett immár Nyári Dia színésznő is az Ötpróbát képviseli és csatlakozik csapatunkhoz! Személyében egy igazi „futó nagykövetre” leltünk, a mindennapjai része a testmozgás, édesanyaként kiváló példát mutat és családjától sem áll távol a sport szeretete.

Cikkünk reflektorfényében nem is állhat más, mint Dia, akivel több, a sporttal kapcsolatos témára is kitértünk interjúnkban. Új nagykövetünk megosztotta Velünk gyermekkori sportágválasztásának történetét, de kitért jelenlegi szenvedélyére és beavatott minket a család sportos „kulisszatitkaiba” is.

–  Mit kell tudnunk Nyári Dia és a sport kapcsolatáról? Mit/miket sportoltál gyermekkorodban, gondolkodtál-e esetleg versenysportolói karrierben? Hogyan került az életedbe a szabadidősport és jelenleg milyen szerepet tölt be a hétköznapjaidban?

Nyári Dia: Világéletemben sportoltam, kisiskolás koromban szinkronúsztam, de sok más sportágat is kipróbáltam előtte. Győri születésem révén nagy szívfájdalmam, hogy a kézilabda kimaradt az életemből, sajnálom, hogy a csapatsportokba nem tudtam belekóstolni. Mindig is az esztétikai sportok felé húztam, így jött a szinkronúszás is, ezt űztem a leghosszabb ideig, de a mai napig a víz, az úszás szerelmese vagyok.

Ma már a legfőbb sportágam, tevékenységem a futás, azon belül is a hosszútávfutás, de a víz szeretete továbbra is megmaradt, kacérkodom is a gondolattal, hogy szintet lépek és triatlon, spartatlon típusú versenyeken – ahol több sportágat is ötvözni kell – megmérettessem magam.

A sport nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, aktívan sportolok heti 5-6 alkalommal, szeretek pilatesezni is például. Igyekszem a gyermekem is ebben a szellemiségben nevelni, sportriporterként az édesapjához is közel áll a sport, így sok helyről kap impulzust. Mindenképpen szeretném, hogy a kisfiam mozogjon, sportoljon, ha nem is profi sportolói szinten, de amatőr szinten váljon az élete részévé.

Most úszik, szertornázik és néptáncol is, majd eldönti a későbbiekben, hogy ebből mit szeretne, mit tud kamatoztatni, mennyire gondolja komolyan, egyedül az úszás az, amit „erőltetek” a család minden tagjánál, hiszen azt gondolom ez az egyik legfontosabb alap mozgásforma és biztonságot is ad.

–  Mit gondolsz az Ötpróba programsorozatáról, hogyan fogadtad a nagyköveti felkérést? Milyen célokkal vágsz neki ennek a szerepnek, mi a Te motivációd az Ötpróbával összefüggésben és mit szeretnél átadni a közösségnek?

Nyári Dia: Nagyon örültem a megkeresésnek az Ötpróba csapatától, egy szuper kezdeményezésnek tartom, számos sporteseményen találkoztam az Ötpróbás viselettel, ismertem a logót, de még nem teljesen voltam tisztában a programsorozat részleteivel. Most már számomra is világossá vált, hogy ez egy nagyszerű olimpiai ciklusról olimpiai ciklusra változó és megújuló pontgyűjtő program, melynek innentől én is a hírét vihetem, aminek nagyon örülök.

Az Ötpróba rendszere szerintem nagyon motiváló tud lenni, ha például én elmegyek szabadidősport eseményekre, akkor mindig kapok visszaigazolást a részvételemről, a teljesítményemről, pont formájában, jutalom formájában, az év végén tudom összegezni, hogy hol és hány versenyen indultam, ez nagyon jó értékelést adhat.

Motiválttá teheti az embereket, hogy versenyezzenek, kedvet csinálhat ahhoz, hogy megmérettessék magukat, ösztönözheti őket, hogy versenyhelyzetben saját magukat akarják legyőzni. Akarva-akaratlanul nézem én is az eredményeket, és ha nem is a dobogó elérése a cél, de mindig tudok több lenni általa és újabb lépéseket tenni a céljaim felé.

Remélem, hogy az Ötpróba nagykövetként való jelenlétem is motiváló lesz a közösség számára, hogy nevezzenek az eseményekre, hogy pontot gyűjtsenek, hogy megszeressék a sportot és váljon a mindennapjaik részéve aktívan vagy akár szurkolóként. Szerintem a sport szeretetét fontos átadni, hogy magukénak érezzék és akár szurkolóként a nemzet élsportolóit buzdítsák a világversenyeken vagy akár már hamarosan a párizsi olimpián, sőt ide még ők maguk is kijuthatnak nézőként, hiszen az Ötpróba erre is lehetőséget ad.

Immár tehát két női Ötpróba nagykövettel megyünk tovább, ezúton is sok szeretettel üdvözlünk az Ötpróba csapatában Dia és rengeteg közös sportélményt kívánunk magunknak! 🙂