Barion Pixel

Továbbra is féláron a MÁV-val, de a feltételek változtak!

Ahogyan eddig, ezt követően is féláron utazhatnak az ötpróbázók a naptárunkban szereplő események helyszíneire vonattal, azonban a jegyek igénybevételének feltételei módosultak. Következzenek a részletek.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az Ötpróba hivatalos eseménynaptárában szereplő rendezvényekre (amely leírásában szerepel célállomás) utazók részére továbbra is alkalmi kedvezményt biztosít, amelynek mértéke 50%. Aki élni kíván a kedvezménnyel, az eddigi alkalmi menettérti helyett kérjen egy odaútra szóló teljesárú menetjegyet, amelyet az esemény helyszínén lepecsételtet az Ötpróba munkatársaival, így a visszaútra már nem kell újabb jegyet váltania. A menetjegyet kizárólag személypénztárban, jegykiadó automatában vagy a jegyvizsgálónál pótdíj nélkül lehet megvásárolni. A lepecsételt jegy felmutatásával a visszaút díjmentessé válik, az oda-visszaút tulajdonképpen féláron történt.

A kedvezményes menetjegy kizárólag személyesen, MÁV jegypénztárakban vagy jegykiadó automatáknál vásárolható meg. Utóbbi esetében ITT tekinthető meg a jegyvásárlás folyamata.

A felhasználás feltételei

Az alkalmi kedvezmény kizárólag belföldi utazásra 2. kocsiosztályon vehető igénybe és az utas által meghatározott napon érvényes.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a verseny utolsó napját követő nap 23:59 óráig be kell fejezni. Ez az érvénytartam a MÁV-START Zrt. Üzletszabályzatától és a Díjszabástól eltérően vonatkozik a 100 km vagy annál kisebb távolságra is.

Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

A menetjegy visszautazásra bélyegzés nélkül nem érvényes.

Menetjegyek ellenőrzése

A bélyegzés elmulasztása esetén az egy útra szóló  teljesárú jegyet az ellenőrzést végző munkavállaló nem fogadja el visszaútra, hanem egy új teljesárú menetjegyet állít ki és felszámítja a MÁV- START Zrt. Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezetében előírt pótdíjat is.

Kérjük minden kedves ötpróbázónkat, hogy utazását megelőzően tájékozódjon utazása részleteiről.