Barion Pixel

Sportos élménynap Zsámbékon

A közelgő Hervis Zsámbékfutás szervezőjével, Patyi Jánossal arról beszélgettünk, hogy hogyan lehetne a családtagokat, barátokat rávenni arra, hogy elkísérjék a “megszállott” futót egy vidéki futóversenyre!

„Gyakran járok szabadidősport-eseményekre és gyakran tapasztalom, hogy az autóból vagy a buszról egyedül közelítik meg a központot az indulók. Az idei év a szerencsés együttállás miatt kivételes lehetőséget ad Zsámbékon arra, hogy ezen a szokáson változtassunk. A futás szerelmeseinek a fő attrakció természetesen a futóeseményünk lesz, azonban a család vagy társaság többi tagja is találhat elfoglaltságot.”

Milyen lehetőség lesz a futók családtagjainak, kísérőinek?

  • A futáson túlmenően számos programlehetőséggel lehet teljessé tenni a napot. Délután gyerekprogramok lesznek a Hősök napja nevű rendezvényen. Szervezés alatt van egy tájékozódási futás, melynek keretein belül településen belül lehet ismerkedni ennek a sportágnak a városi formájával. Kicsit sportos, kicsit kikapcsolódási programként jelentkezik a Nyakas-hegyi Borangoló, ahol a helyi borászok kinyitják egy napra a pincéiket. Egy rövidebb túra keretében végig lehet járni a szomszédos Tök településről induló körtúrát, ahol szórakoztató programok is várják a nézelődőket. Késő délután és este pedig a Zsámbéki Pünkösdi Fesztiválon lehet levezetni két koncerttel.

Ti gyakran benne vagytok valami karitatív dologban. Terveztek valamit idénre is?

  • Mindig szoktunk valamilyen formában jótékonykodni. Azt találtuk ki, hogy a korábbi évekből megmaradt érmeinket befogjuk egy jó ügy érdekében és a “Fuss vagy gyalogolj 2km-t, hogy menthessenek” felhívással a szokásos távjaink mellé behoztunk egy rövidebb útvonalat, aminek a bevételéből a Zsámbéki Önkéntes Tűzoltókat fogjuk támogatni. Szerintünk ez egy nagyon jó lehetőség a gyerekeknek vagy azoknak, akik ki szeretnék próbálni a futóverseny hangulatát és nem utolsósorban pedig jótékonykodnak is egyben.

Tudtok ajánlani valami ötletet azoknak, akik nem futnának, de mégis sportolnának?

  • Természetesen. Zsámbék erre az egyik legjobb hely. A GeoGo-ban két kerékpáros és egy gyalogtúra kezdőpontja is Zsámbékról indul, így a család vagy baráti kör nem futós tagjai is tudnak további pontokat szerezni, amíg a többiek futnak.

„Azt gondolom, hogy minden adott arra, hogy egy sportos, kirándulós, szórakozós napot lehessen nálunk eltölteni a Zsámbéki-medencében kifejezetten buzdítunk mindenkit arra, hogy a mostani eseményre kísérettel jöjjön. Budapestről egyébként 20-30 percenként jönnek buszok, így a zajos, rohanó hétköznapok után kivételes alkalom adódik a feltöltődéshez a friss, vidéki környezetben.

Találkozzunk május 27-én, a pünkösdi hétvége első napján Zsámbékon!”