Barion Pixel

Ötpróba hazai pályán: visszatér az Underworld Kupa!

Három év kényszerszünet után, szeptember 3-án újra a legmenőbb bringásokra vár a feladat, hogy felfedezzék a kőbányai pincerendszer sötét járatait. A nagy múltú – részben – föld alatti verseny újdonsága, hogy immár a gyerekek is rajthoz állhatnak.

A Maglódi úti helyszín ismerős lehet a sportbarátok számára, hiszen egyrészt a Merkapt Sportközpontban kerül megrendezésre 2007 óta évente két alkalommal a Nagy Sportágválasztó (idén ősszel szeptember 16-17-én nyitja meg kapuit az esemény), másrészt a itt található egyúttal az Ötpróba főhadiszállása is, ahol munkanapokon az összegyűjtött pontokért járó garantált jutalmakat lehet átvenni.

A legutolsó, 2019 augusztusában rendezett tizedik Underworld Kupán nagy sikerrel mutatkozott be a cyclo-cross versenyszám, így idén is lesz cross futam – ezzel fog indulni a nap. Ezúttal is lesz lehetőség duplázni, azaz mountain bike és cross bringa nyergében is teljesíteni a versenyt – a dupla élvezetet választókat kedvezményes, kombó nevezési lehetőség várja. A rendezvénnyel kapcsolatban jelentős változás, hogy a rendezvény megnyílik az egészen fiatalok előtt is, így gyerekfutamok is bekerülnek a programba, azonban a meglévő versenyrutin a legkisebbektől is elvárás.

A nevezési díj U7-től U13-ig 5000 Ft, U15-től M4-ig 8000 Ft, a kombó menet 12 000 Ft-ba kerül. A tervek szerint 21 kategóriában kerül sor díjazásra, amennyiben legalább 4 induló rajthoz áll az adott kategóriában.

Az Underworld Kupa egy intenzív bringaverseny, a felnőtt futamok kategóriáktól függően 40-50 percig tartanak, ez alatt az idő alatt kell a legtöbb kört megtenni. A lebonyolítás időrendje az Underworld Kupa honlapján, a www.underworldkupa.hu címen, a kiírás menüpontban található. Nevezni a www.sportnaptar.hu oldalon lehet, az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban pedig a GYIK menüpont átolvasását ajánljuk.

A szervezők egésznapos sportos programokkal, workshoppal, bemutatókkal, gyermekbringás akadálypályával várják a versenyzőket, kísérőket és a családokat. Természetesen az Ötpróba stábja is jelen lesz, akiktől ezúttal is átvehetők a pontokért járó jutalmak, így mindenképpen érdemes részt venni szeptember 3-án az eseményen.

A rendezvényt idén a Superior Racing Team szervezi, amit a Merkapt SE korábbi szervezőstábja támogat. Ha nem akarsz lemaradni a friss információkról, kisebb-nagyobb hírekről, történésekről, akkor kövesd a verseny Facebook-oldalát és a szintén Facebookon megtalálható eseményt!

FACEBOOK-OLDAL → https://www.facebook.com/underworldkupa/

FACEBOOK-ESEMÉNY → https://www.facebook.com/events/703464954355457

VERSENYKIÍRÁS → https://www.underworldkupa.hu/kiiras