Barion Pixel

KÖZLEMÉNY: eddig tudod gyűjteni a pontokat!

2024 a párizsi olimpiai játékok éve, amely egyben a jelenlegi Ötpróba ciklus végét is jelenti. Úgyhogy ha további garantált jutalmakra és sorsjegyre hajtasz, húzz bele, mert még van néhány hónapod erre.

Az Ötpróba Párizsba szabadidősport-sorozat a végéhez közeledik, ez a „rossz” hír. A jó pedig az, hogy nem állunk meg egy percre sem, mivel a program következő négy éves kiírása azonnal, szünet nélkül folytatódik tovább. De mit jelent ez a gyakorlatban? Az alábbiakban mutatjuk a mérföldköveket, fontos határidőket.

A jelenlegi ciklus 2024. május 31. péntekig tart, eddig lehet gyűjteni a pontokat. 2024. június 1-jén pedig már az új program veszi kezdetét, amelyet mindenki tiszta lappal, azaz 0 ponttal indít majd. Nem kell megijedni, a jelenlegi érában összegyűjtött pontok nem vesznek el, az azokért járó jutalmakat nyár végéig (augusztus 31.) át lehet még venni: június 30-ig a naptárunkban külön jelölt eseményeken lévő kitelepüléseken is, ezt követően, augusztus 31-ig pedig már csak a 1106 Budapest, Maglódi út 12/A. szám alatt található központi Ötpróba irodában, munkanapokon (hétfőtől csütörtökig 8-17, pénteken pedig 8-16 óráig).

A 60 pontonként (5-5 teljesített sportág mellett) járó sorsjegyek sorsolása 2024. júniusának első felében (pontos időpont hamarosan) fog megtörténni, közjegyző jelenlétében. A korábbi, tokiói éra nyertesei (24 fő) mellett további szerencsés Ötpróbázók párizsi olimpiai útját fogjuk ekkor kisorsolni, ennek részleteivel hamarosan újabb hivatalos közlemény formájában jelentkezünk. Ami már most bizonyos: az olimpiai jutalomút három turnusban, 2024. július 25. és augusztus 6. között fog zajlani.

A május 31-i cikluszárást követően a sorsolást megelőző napig lesz lehetőség a pontokkal kapcsolatos reklamációk megtételére kizárólag a profilba belépve, az Üzenőfalon keresztül. A sorsolást követően már nem tudunk elfogadni további reklamációt a pontok számával kapcsolatban.

Az új, Los Angeles-i olimpiai játékokig tartó sorozat alapvetően ugyanarra az alapelvre fog épülni, mint a jelenlegi: garantált jutalmakkal honoráljuk a sportteljesítményt. A részletszabályok azonban változni fognak, igyekszünk a nemrég lezárult közvéleménykutatások eredményeit messzemenőkig figyelembe venni, és a résztvevői igényeket szem előtt tartva finomítani azokat.

Finisre felkészülni, eredményes pontgyűjtést kívánunk mindenkinek!