Barion Pixel

Helyzetjelentés a jutalmakról

Bizonyára a legtöbb Ötpróbázó érzékelte már az elmúlt hetekben, hogy bizonyos termékekből és méretekből kifogytunk. Az okokról és a megoldásról az alábbiakban adunk tájékoztatást.

2021 nyarán, a tokiói olimpiát követően új éra vette kezdetét az Ötpróba életében: a párizsi játékokig, azaz 2024 nyaráig tartó három esztendős ciklus több változást is magával hozott, többek között az összegyűjtött pontokért járó garantált jutalmak, sportfelszerelések gyártója is módosult. A Magyar Olimpiai Bizottság saját márkás terméke, a Magyarock nyerte el ugyanis az Ötpróba lebonyolítója, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. által kiírt közbeszerzési eljárást, amelynek eredményeként exkluzív, kizárólag az Ötpróba számára gyártott, logóval ellátott, teljesen egyedi, kereskedelmi forgalomban egyáltalán nem kapható termékek kerültek a polcainkra.

A 2022. év végén sajnos – egy, az Ötpróbától teljesen független döntés értelmében – a Magyarock márka kivezetésre került a piacról, a termékek gyártása is befejeződött, ezzel az Ötpróba nehéz helyzetbe került. A sorozat kezdetén megrendelt mennyiség természetesen folyamatosan apad, hiszen ahogy minél többen érik el a meghatározott ponthatárokat, úgy vesznek át egyre több sportruházatot is. A méreteket folyamatosan pótolni, újratölteni kell(ene), azonban erre nem volt  lehetőségünk. Kerestük a megoldást hónapok óta: hosszú tárgyalássorozat eredményeként jelenleg ott tartunk, hogy még idén megkezdődik a korábbi Magyarock alapanyagainak feldolgozása.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a következő hónapokban újra beindul a gyártósor, és minimális változtatással, de ugyanolyan dizájnú ruházati cikkek készülnek majd el, mint amelyekkel a jelenlegi ciklust megkezdtük. A változás annyiban merül majd ki, hogy a fentiek értelmében a termékekről lekerül a hivatalos Magyarock logó (az olimpiai ötkarika és a szarvasagancs is), helyette az Ötpróba címere díszeleg majd a sportfelszereléseken. Az új termékek megjelenése 2024 januárjában várható – erről közleményben fogunk ismét tájékoztatást adni.

Édes teher ez számunkra, hiszen a termékek pótrendelése ebben az esetben azt jelenti, hogy egyre többen csatlakoznak az Ötpróba programjához, amit ezúton is köszönünk! Természetesen nagyon sajnáljuk a helyzet kialakulását, lehetőségeinkhez mérten minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy mindenki hozzájuthasson jól megérdemelt jutalmához változatlan minőségben és megfelelő méretben. Köszönjük a türelmeteket!