Barion Pixel

Fedezd fel sportolva a Napfény városát!

Szegeden élsz vagy ott töltesz egy hosszú hétvégét? Ismerd meg hazánk egyik legszebb településének nevezetességeit gyalog, futva, bringázva vagy görkorizva – mindezt Ötpróba pontokért.

A Napfény városa igazi turistacélpont, ami nem is csoda, hiszen telis-tele van csodálatos látnivalókkal. Ideális úti cél egy többnapos aktív kikapcsolódáshoz, amely során a sportcuccaidat sem kell otthon hagynod. Szeged sugárutakkal tarkított körutas városszerkezete a Tisza által kettéhasítva mindenre is alkalmas, kiváltképp arra, hogy felfedezzék. Tégy így Te is! Immáron Ötpróba-pontokért, többféle mozgásforma vadonatúj, ingyenes GeoGo útvonalai közül választhatsz, ráadásul, ha ügyes vagy, egy hétvége alatt a havi 4 bezsebelhető pontot is kimaxolhatod. Ha nincs még (szintén díjmentes) GeoGo regisztrációd, ITT megteheted. Íme, a lehetőségek.

Maradj Fitten! – Szeged, Tour de Tiszasziget (országúti kerékpár)

  • 27,35 km – 1 Ötpróba pont
  • 2 óra 15 perc szintidő

Szeged és a Tisza szinte egybeforrtak – most Téged is egy folyómenti bringatúrára invitálunk: tekerj el egészen szinte a szerb határig a Tisza mentén és éld át közben a környék különleges kertvárosi hangulatát. Visszafelé Újszegeden keresztül egy másik folyó, a Maros mesébe illő sétányát fedezheted fel, hogy aztán a Bertalan-hídról gyönyörködhess a város panorámájában.

Maradj Fitten! – Szeged, Belvárosi séta (gyaloglás)

  • 5 km – 1 Ötpróba pont
  • 1 óra 30 perc szintidő

Könnyed városnéző séta Szeged központjában Ötpróba pontokért? Miért ne! A laza, mintegy másfél órás gyalogtúra során olyan ikonikus nevezetességek tárulnak eléd, mint a Zsinagóga, a Dóm vagy az Anna-kút, amelyből ne felejts majd el inni is!

Maradj Fitten! – Szeged, Panoráma Futás (futás)

  • 12,3 km – 2 Ötpróba pont
  • 2 óra szintidő

Ha szereted a futóköröket, akkor ezt a pályát Neked találták ki, hiszen itt kettőt is kipróbálhatsz. A másfél-kétórás, kellemes tempójú futás során két hidat, két különböző rekortán borítású futópályát, árnyékos ligetet, töltést, vízitelepet és még múzeumot is érintesz majd, így valóban futva ismerheted meg Szeged valamennyi szegletét.

Maradj Fitten! – Szeged, Görkorcsolya a Tisza töltésen (görkorcsolya)

  • 11,4 km – 1 Ötpróba pont
  • 2 óra szintidő

Az Ötpróba „legfiatalabb gyermeke”, a görkori hatalmas népszerűségnek örvend világszerte, ehhez képest méltatlanul kevés lehetőség adódott eddig a pontszerzésre ebben a mozgásformában. Itt az idő viszont felcsatolni a görgőket, és irány az újszegedi töltés! A Tisza mentén haladva több mint tíz kilométert száguldhatsz és élvezheted a természet nyugalmát, miközben a pontjaid számát is gyarapítod.