Barion Pixel

Az Ötpróba szellemiségét nem szabad veszni hagyni

Conti Viktória gyűjtötte a legtöbb pontot a 60 év alatti nők között az Ötpróbában a legutóbbi olimpiai ciklusban. Az előzetes tervekhez képest azonban nem Tokióba utazhatnak a győztesek, hanem Pekingbe, a téli olimpiára. A díjátadón gyönyörűen összefoglalta Viki, hogy miért szereti az Ötpróbát és arról is mesélt, hogy a párizsi ciklusban mire készül.

„Minket az Ötpróba-teljesítések nagyon motivált, hogy akár Kiss Gerivel, akár Storcz Botival elindulhattunk egy-egy eseményen, hogy segítettek minket, szóba álltak velünk, nekünk ez óriási élmény volt. Azért is szeretjük az Ötpróbát, mert megismerhettük az országot, sok sportágat kipróbálhattunk és sok sportbarátot szereztünk. Szerintem kiemelten fontos az Ötpróba csapatának munkájában, hogy egy olyan szellemiséget hoztatok létre, amit nem szabad veszni hagyni.

Itt nem számít az, hogy honnan jöttél, hány éves vagy, sportos alkatod van, vagy esetleg kevésbé sportos, hogy milyen a világnézeted, itt az számít, hogy az általad kiválasztott távnál odaállsz a célvonalhoz és végigcsinálod. Itt nincsenek utolsók, itt teljesítők vannak. Itt valóban nem hagynak az út szélén senkit. Itt mindig van egy kéz, amelyik felsegít, van egy ember, aki megosztja veled a csokiját, a szendvicsét, a vizét. Én ezt tartom az egyik legfontosabb szerepének.

Elértem abba a korba sajnos, hogy már én is mondogatom, amit a szüleimtől nagyon utáltam hallani, hogy bezzeg az én időmben. De azt látom, nagy örömmel, hogy egyre több fiatal vesz részt ezeken a rendezvényeken. Bandákba verődnek, lehet, hogy van náluk egy kis vodka narancs a túrák során, de nagyon jól érzik magukat és ti adtátok nekik azt a célt, amiért érdemes kimozdulni.

Nagyon köszönöm Szemán Robi ügyvezetőnek és csapatának ezt a hatalmas munkát, mindig fordulhattunk hozzátok, mindig mindenre választ kaptunk tőletek. Reméljük, folytatjátok!

Természetesen mi is folytatjuk a pontgyűjtést ugyanolyan lelkesedéssel, mint eddig. Az új szabályok (hogy például nincs tabella) egyrészt jók, mert nincs kényszerteljesítmény.

Másrészt azért csak sportról beszélünk, ahol legtöbbünkben kialakult a versenyszellem, ezért ez a része hiányzik majd. Számomra az elmúlt években nagy kedvenc lett a teljesítménytúrázás. Most készülök az első 50 km feletti túrámra, amit remélem, még sok hasonló követ.”