Barion Pixel

A SZERVEZŐ IS EMBER: Dr. Herr Gyula (eXtremeMan)

Ők megszervezik, Te részt veszel rajta, mi pedig pontot adunk érte. Hazánk legjobb szabadidősport-eseményei alkotják az Ötpróba naptárát, de vajon kik alkotják ezeket a szuper rendezvényeket? A Szervező is ember című rovatunkban ezúttal az eXtremeMan Kft. egyik vezetője, Dr. Herr Gyula mutatkozik be.

Honnan ered Nálad a sport szeretete? 

  • Világéletemben rossz gyerek voltam és az energiáim lekötése érdekében édesapám elküldött különböző edzésekre. Azóta is rendszeresen sportolok, rajthoz szoktam állni az általunk rendezett sporteseményeken. Az 1980-as években az Olimpiai Ötpróba után ismerkedtem meg a tiratlon sportággal, amelynek a mai napig a szerelmese vagyok. 1990. szeptember elsején pedig megszerveztük az első Ironman Nagyatád versenyünket – onnantól, tehát több mint három évtizede már nem csak sportolóként, hanem szervezőként is jelen vagyok a hazai szabadidőportban.

Melyik a kedvenc eseményed a sajátjaid közül? 

  • Természetesen az eXtremeMan Nagyatád a szívem csücske, de mindegyik versenyt azért csinálom, azért szervezzük, mert szeretem, szeretjük.

Kik alkotják az eXtremeMan csapatát?

  • A szervezői stábunk öt főből áll, az eseményeink lebonyolításán pedig több mint 100 ember munkálkodik. Cégünknek három tulajdonosa van: Péter Attila- Magyarország szabadidősport hangja -, Szliczki József, a versenyeink lebonyolításának vezetője, és jómagam, aki minden részében kicsit ott van. Feleségem, Herr Éva kezeli a nevezéseket, nemrég pedig Péter Zsófiával bővült a csapat, aki megpróbálja kicsit nemzetközibbé varázsolni a versenyeket.

Készül-e bármilyen újítással idén az eXremeMan?

  • Gyékényesen új versenyszámokkal, Kaposváron pedig egy teljesen új pályával várjuk az érdeklődőket.

Mivel foglalkozol, amikor épp nem eseményt szervezel? 

  • Belgyógyász-kardiológusként dolgozom, úgyhogy az időm nagy részét a munkám tölti ki. Sajnos nagyon sok időt elveszek a családtól azért, hogy a másik hobbimnak is tudják áldozni, ez pedig ugye a triatlon szervezése. Amikor ritkán mégis van egy kis szabadidőm, akkor sokat pingpongozunk.