Barion Pixel

VIII. PDF-POLYTHLON DUNAPARTI FÉLMARATON

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A verseny főszervezője az egyik legnagyobb budapesti egyetemi sportklub, a BEAC, mely több mint 100 éves hagyományra tekint vissza. A versenyt a klub triatlon szakosztálya szervezte, mely kis közösségként működik az egyetemen belül. A rendezvény nagyon családias hangulatú, kiállítóként összesen ketten voltunk jelen.

HANGULATJELENTÉS

Az esemény sokkal inkább hasonlít egy élményfutásra vagy közös edzésre, mint versenyre, a hangulat is ezt tükrözte a versenyközpontban. 90 fő körüli résztvevői létszám volt, a szervezők elmondása szerint ez jelentős növekedés, mely javarészt az Ötpróbázók jelenlétének köszönhető (2023-ban kb. 30 fő vett részt). Sátrunkat az alacsony létszám ellenére nagyon sokan keresték fel, összesen 41 ajándékot adtunk át.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. április 6.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

BEAC
1117 Bogdánfy utca 10/b.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 90 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 21 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Az esemény zökkenőmentesen zajlott, elég kis rendezvény, mely a létszám adatokon is látszik. A szervezők minimális költségvetésből igyekeznek kihozni a maximumot, éppen ezért befutóérem vagy lezárt futópálya sem áll rendelkezésre.

ÍGY LÁTTUK MI

Az esemény nem a legnagyobb futóversenyek közé tartozik, ez kétségtelen, de tökéletes lehetőség arra, hogy akár 4 Ötpróba pontot zsebeljünk be érte. Biztosítottak frissítést a verseny közben és a célban, összesen 36 főt jutalmaztak az eredményhirdetésen, mivel korosztályos és abszolút dobogósok is voltak, és mindössze „jelképes” 1 000 Ft volt a nevezés, mely manapság elég ritka. Természetesen ennek megvan az árnyoldala is, mivel minimális szolgáltatást kapunk érte cserébe. Aki szeretne egy olcsó futóversenyen rajthoz állni, és megfelelően edzett a félmaratoni távhoz, annak tökéletes ez a verseny. A kevésbé edzett versenyzőkre gondolva, a szervezők talán rövidebb távok kijelölésén is elgondolkodhatnak a jövőben.