Barion Pixel

VIII. FUSS NEKI FUTÓFESZTIVÁL

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A Fuss Neki Futóegyesület 2024. évi futószezonját megindítva, első állomásként, immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Fuss Neki Futófesztivál Balatonlellén. A zord, esős időjárás ellenére a teret ellepték a futók, gyerkőcök, valamint a kutyás futamra érkező négylábú kedvencek, hogy nekivághassanak az általuk választott távnak.
Az Ötpróba sátra a rajt-cél kaputól távolabb, de jól látható helyen az expo területén kapott helyet, tekintve, hogy minden irányból érkeztek futók, jó választásnak bizonyult.

HANGULATJELENTÉS

A magyar tenger partja közkedvelt desztináció a sportolók körében, a Balaton amúgy is hívó szó, de leginkább kellemes, napos időjárásban. Sajnos a természet a verseny napján nem volt kegyes hozzánk, többször eleredt az eső, hidegre fordult az idő, de a legelszántabb futók kedvét ez sem szegte, mint azt a több száz fős résztvevői létszám is mutatja. Viszont az expo, valamint a rajt-cél terület a teljesítést követően hamar kiürült, érthető módon senki sem szeretett volna az esőben ázni-fázni, így sajnos a hangulatra ez kissé rányomta a bélyegét.
A futók ennek ellenére is nagyon jól érezték magukat, a beszélgetések alapján nagyon sokan szeretik az eseményt, visszajárnak minden évben, és jó véleménnyel voltak a kijelölt útvonalról is, amely javarészt a Balaton partján halad.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. március 16.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Rendezvénypark
46.78920532399718, 17.693610984659838

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 800 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 5 km
  • 10.5 km
  • 21.1 km
  • 31.5 km
  • 42.2 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A helyszín szuper választásnak bizonyult, ugyanis a rendezvény központjául szolgáló téren minden kiállítónak helyet tudtak biztosítani, volt lehetőség étel-ital vásárlásra, valamint biztosítottak mosdót is. Szervezettségben nem tapasztaltunk problémát, maximum technikai malőr fordult elő (többször elment az áram), melyet azonnal orvosoltak.

ÍGY LÁTTUK MI

A verseny egyik legnagyobb erőssége, hogy nagyon sok féle távot kínál, mindezt szervezői szempontból maximális kihasználtsággal. Értem ez alatt, versenyzői szempontból: 5 km-től a maratonig többféle távot kínálnak (akár váltóban is), így mindenki megtalálja a számára ideális versenyt, sőt gondolnak a gyerekekre és a kutya gazdikra is. Szervezői szempontból: körpályán halad az útvonal (minél nagyobb a táv, annál több kört kell teljesíteni), így útvonalbiztosítás és frissítőpont kihelyezése szempontjából kényelmes és egyszerűen kivitelezhető.

Jobbító szándékú kritikaként talán megemlíthető, hogy az eseményt a környezettudatosság jegyében pohármentesként hirdetik, azonban a frissítőponton palackos vizek és műanyag poharak voltak, amely némileg ellentmondásos. Ezen kívül az esemény szpíkere lehetett volna kicsit motiválóbb, illetve a hangosítás minősége is hagyott némi kívánnivalót maga után – ezekben mindenképpen lehet még fejlődni.