Barion Pixel

TÉLI MARGITA GYALOGOS TELJESÍTMÉNYTÚRA

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény verseny központjául a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola szolgált. Itt került kialakításra a versenyközpont: a rajt és cél terület, illetve itt kaptak helyet a kiállítók, így az Ötpróba is. A visszaérkezéskor itt kaptak a túrázok oklevelet és mellé egy kis harapnivalót. Reggel 10 óráig indulhattak a túrákra, a Gödöllő melletti erdőkbe és kiránduló utakra, például a Babatpuszta – Domonyvölgy – Kőkereszt útvonalakon.

HANGULATJELENTÉS

A helyszínre érkezéskor a szervezők már nagyon készültek, rajtra készen várták az érkezőket. A „versenyiroda” már a hivatalos nyitvatartási idő előtt megtelt és egészen zárásig élettel teli volt. Az időjárás igazi jó kora tavaszi volt, így rengetegen jöttek már reggel 7 órától, kis gyerekes családok és az idősebb korosztály is, sokan kutyával indultak útnak. A túra után mindenki közösen, jó hangulatban fogyasztotta a szervezők által készített zsíros kenyeret és teát. Jó volt látni, hogy a túrázók közül sokan használták mind az előző, mind pedig a mostani ciklus Ötpróba felszereléseit, most is nagyon sok ajándékot tudtunk átadni, sokan regisztráltak is.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. február 10.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Gödöllői-dombság
Erkel F-Ált. Iskola Gödöllő Szabadság tér 18.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 1300 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 6 km
  • 12 km
  • 20 km
  • 30 km
  • 40 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A versenyközpont az iskola földszintjén került kialakításra. Itt volt a nevezés és a frissítés, mosdó lehetőség. A vártnál sokkal többen érkeztek a jó idő miatt. Az útvonallal kapcsolatban semmilyen negatív visszajelzést nem hallottunk: jól jelölt, biztonságos útvonal várta a résztvevőket idén is.

ÍGY LÁTTUK MI

A Margita hosszú évek, évtizedek óta egy jól szervezett, nagy létszámú rendezvény, kiváló hangulatú családias légkörű túra. A szervezők az előregisztráció bevezetésével talán még szervezettebbé tehetnék az eseményt, ennek hiányában ugyanis meglehetősen nagy tömeg alakult ki a nevezéskor a rajt előtt – igaz, mindenki hamar letudta a kötelező adminisztrációt és indulhatott is túrázni.