Barion Pixel

TAVASZVÁRÓ GYALOGTÚRA A NYAKASON

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A hagyományosan március második felében megrendezésre kerülő Tavaszváró gyalogtúra a szokásoknak megfelelően Zsámbékról a helyi gimnázium épületéből indult és ide is értek célba a túrázók. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség volt futva teljesíteni a távokat, így a terepfutás szerelmesei is megmérettethették magukat – begyűjtve ezzel az értékes Ötpróba-pontokat.

A résztvevők különböző távok közül választhattak – 6 km, 11 km, 16 km és 26 km –, így mindenki megtalálhatta a felkészültségi szintjének megfelelő kihívást.

HANGULATJELENTÉS

A túranap végig jó hangulatban telt, bár helyszíni műsorközlő nem tevékenykedett és zene sem szólt – teljesítménytúráknál ugyanakkor ez a megszokott. A szép tavaszi időnek köszönhetően sokan jöttek el és neveztek be valamelyik távra. Többen családdal érkeztek, mások négylábú kedvenceiket hozták magukkal. A beérkezést követően boldog és elégedett arcokat láthattunk, sokan az esemény zárásakor is még a helyszínen tartózkodtak, élvezve a kellemes légkört.

Ötpróba szempontból is sikeres napot zártunk, 70 sportolónknak tudtunk összesen 103 db ajándékot átadni, ráadásul sokan érdeklődtek a programsorozat iránt is. Többen be is regisztráltak – vagy asztalunknál vagy önállóan – megcélozva az utolsó két hónapban elérhető ajándékokat.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. március 23.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
Piac köz 8.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 650 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 6 km
  • 11 km
  • 16 km
  • 26 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Az esemény a korábbi évekhez hasonlóan jól szervezett volt, a szervezők nagy hangsúlyt fektettek az útvonalak kialakítására, ezen kívül a versenyközpontban csomagmegőrzést is biztosítottak.

A túrázók és futók egyébként jól szalagozott és táblázott turistaútvonalakon róhatták a kilométereket, számos ellenőrző- és frissítési ponttal, csodás természeti környezetben.

ÍGY LÁTTUK MI

A korábbi évekhez hasonlóan idén is zökkenőmentesen zajlott az esemény, a nevezés és rajtoltatás is probléma nélkül lement. A célba érkezést követően pedig az oklevél és kitűző mellett apró húsvéti csokit is kaptak a teljesítők.