Barion Pixel

SZIGETELŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A verseny központjául az Óbudai-szigeten található Budapest Honvéd Kajak-Kenu telep szolgált: itt lett kialakítva az összes útvonal célja. A túrák ugyanis különböző helyszínekről indultak és a főváros ismert szigetein keresztül haladtak. Az ötletes eseményen 5, 14 és 21 kilométeren lehetett pontot szerezni: a két hosszabb táv pedig a Margitszigetet és a Népszigetet is érintette. Az időjárás szerencsére kedvezőnek bizonyult a túrázók számára, hiszen egész nap szépen sütött a nap, csupán a néha feltámadó szél nehezítette a teljesítők dolgát.

HANGULATJELENTÉS

Az esemény végig családias hangulatban zajlott, a túrázók közül sokan ismerték egymást és a szervezőket is, illetve számos család teljesítette a távokat.
A versenyközpont a szokásostól valamelyest eltért, mivel nem volt zene és nem volt szpíker. A célban a szervezők kedves mosollyal, pecséttel és egy csokival várták a teljesítőket, jutalomként pedig kitűzőt és oklevelet nyújtottak át mindenki számára.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. január 28.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Óbudai-sziget
Május 9. park

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 300 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 5 km
  • 14 km
  • 21 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A Szigetelő Teljesítménytúra egy olyan jól kitalált ötlet, amelynek eredménye egy minimális szervezést és személyzetet igénylő rendezvény. Az útvonalak jól bevált, biztonságos nyomvonalon haladnak. Külön jelölés nem volt, mindenki térkép alapján követhette merre jár. A teljesítés igazolására két mód állt a résztvevők rendelkezésére: az útvonal bizonyos pontjain található kvízkérdések megválaszolása vagy a GeoGo-n történő csekkolás. A célba érkezéskor meleg zárt helység, kedves személyzet, mosdó és büfé várta a résztvevőket.

ÍGY LÁTTUK MI

Lelkes, kedves szervezőcsapat állt a túra mögött, akik igyekeztek mindenkivel néhány szót váltani és kérdés esetén mindenkinek részletes választ adtak. Egyedül a célterület bizonyult olykor szűkösnek, amikor egy-egy nagyobb létszámú túracsapat beérkezett, ezen kívül semmiféle „fennakadást” nem észleltünk. A Szigetelő Teljesítménytúra egy ötletes szervezésű, remek hangulatú esemény.