Barion Pixel

PANNON ALPOK TELJESÍTMÉNYTÚRÁK

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A Pannon Alpok Teljesítménytúrák helyszíne hazánk nyugati széle, a Kőszegi-hegység, melynek egyedi tájegysége és élővilága várta a felfedezőket. Maga a versenyközpont is természetközeli környezetben került kialakításra, a Kőszeg városának szélén található Csónakázó-tó mellett nyugodt, madárcsicsergős helyen.

HANGULATJELENTÉS

Az esemény csendesen zajlott, túra sportág lévén jelentős hangulatról a versenyközpontban nem tudunk beszámolni, hiszen ott csak a rajt és célba érkezés okán fordulnak meg a túrázók, mindenesetre az útvonallal és a frissítőpontokkal nagyon meg voltak elégedve az indulók.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. április 20.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Hattyú büfé
Csónakázótó sétány

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 210 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 41.5 km
  • 33.0 km
  • 19.4 km
  • 10.7 km
  • 6.1 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A Vasi Vándorok Sportegyesület csapata az előző években csatlakozott az Ötpróbához, tevékenységüket is a covid idején kezdték. Sajnos Vas megyében nincs sok szervező, szeretnék ezt a rést kihasználni, és egy kis kirándulásra buzdítani a környékbelieket. Több versenyt is szerveznek, sőt éves kupasorozatot is kitaláltak, mely nagy sikernek örvend.

Ez a teljesítménytúrájuk is kifejezetten jól szervezett volt, különösen tetszett a túrázóknak, hogy az útvonal az OKT-t is érintette, sok természeti szépséggel. A tavaly évhez hasonlítva visszaesés tapasztalható a résztvevői számokban, azonban sajnos a helyszín annyira távol esik mindentől, hogy sokakat visszatart az indulástól. Ennek ellenére a szervezők elmondása szerint minden évben vannak visszajáró résztvevők Békéscsabáról, Debrecenből vagy akár Szegedről is.

ÍGY LÁTTUK MI

Pozitívum, hogy sokféle távot kínálnak a szervezők, bőséges a frissítőpontok száma, az útvonalak környezeti adottságai pedig csodálatosak. Ettől függetlenül talán egy-két kreatív, új ötlet szükséges lehet még a jövőre nézve, hogy az esemény még népszerűbbé váljon a túrázók körében.