Barion Pixel

KISS PÉTER EMLÉKTÚRA A MÁTRÁBAN

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

A Kiss Péter hegymászó emlékére szervezett túra idén is a mátrai Oxygén Adrenalin Parkból indult. A Parkhoz tartozó bástyaépület szolgált a verseny központjául. A környéket sűrűn beszövő túraútvonalak ideális helyszínt biztosítanak a programnak. A szervezők 20, 37 és 57 kilométeres távokat tűztek ki, melyek közül a legrövidebbet sokan futva teljesítették.

HANGULATJELENTÉS

A hideg időjárás ellenére is több, mint ezren regisztráltak, és még a délutáni eső sem tántorította el a résztvevőket a verseny befejezésétől. Bár sem zene, sem szpíker nem szolgálta a hangulat javítását, a vidám szervezőcsapat egész nap lelkesen és tettre készen várta a nevezőket, majd a beérkezőket is. Az Ötpróbán kívül más kiállító nem érkezett a rendezvényre, így abszolút kitüntetett helyet kaptunk a versenyközpontban. A megfáradt résztvevőket a szomszédos panzióban kialakított büfében várta a jól megérdemelt rétes és zsíros kenyér.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. február 17.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Oxygén Adrenalin Park
Sástó

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 1010 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 57 km
  • 37 km
  • 20 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A versenyiroda reggel 7 órakor nyitotta meg kapuit, és bár addigra hatalmas sor alakult ki, negyed óra alatt el is rajtoltak a koránérkezők a gördülékeny és jólszervezett indítási rendszernek köszönhetően. Az útvonal kitáblázottságával kapcsolatban sem hallottunk komoly panaszt, persze volt néhány eltévedő, de ők is hamar visszataláltak a helyes ösvényre.

ÍGY LÁTTUK MI

Az egész rendezvény rendkívül gördülékenyen zajlott le, szinte észre se vettük, hogy mennyien megfordultak a regisztrációnál, amíg rá nem kérdeztünk a pontos nevezésszámra.
Negatívumként ismét csak a szűkös helyet tudom megemlíteni, ami kicsit megnehezítette a munkánkat.