Barion Pixel

FÖLD ALATTI FUTÁS

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény Kőbányán, a Rottenbiller Parkból indult, standunk pedig jól megszokott helyén, a rendezvény központjául szolgáló KÖSZI (Kőbányai Szabadidő- és Ifjúsági Központ) színháztermében lett kialakítva. A futás és a túra útvonalai úgy lettek kialakítva, hogy egy 2,3 km-es szakaszon érintsék a kőbányai pincerendszer hangulatos, más alkalommal egyébként nem látogatható járatait. Az egyik legkülönlegesebb esemény az Ötpróba naptárában idén is.

HANGULATJELENTÉS

A rendezvény tematikája idén a disco volt, így ennek megfelelő hangulatban és megjelenésben zajlott a verseny végig – a pincerendszerben például folyamatosan villogó neonfények, táncosok és a legnagyobb slágerek várták a futókat, akik így valóban egy szórakozóhelyen érezhették magukat. Ez egyébként a résztvevők ruházatán is látszódott: bulisabbnál bulisabb és ötletesebb „jelmezek” sorakoztak a rajtzónában.
A rövidebb távoktól egészen a félmaratoni távig mindenki megtalálhatta a felkészülési szintjének megfelelő kihívást – voltak például olyanok, akik több futótávot is teljesítettek a nap során. A résztvevők a befutóérmeken kívül kedvezményes kuponokat és gazdag frissítést is kaptak.

A versenyen több Ötpróba-nagykövet is megmérettette magát a különböző távok egyikén. Így a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Dr. Kiss Gergely, a szintén háromszoros olimpiai bajnok kajakos Storcz Botond, valamint a világ- és Európa-bajnok Cseh László is teljesítette a kihívást. Szintén rajthoz állt az Ötpróba kerékpár nagykövete, Gajdos Tamás, valamint új arcként Nyári Dia színésznő, futóedző is. Ujvári Iza válogatott footgolf játékos pedig a rajtok elindításánál, illetve a dobogós helyezettek díjazásában vállalt szerepet.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. február 24.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Rottenbiller park, kőbányai pincerendszer
1105 Budapest, Előd u. 1.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 2500 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 2.2 km
  • 4.3 km
  • 7 km
  • 14 km
  • 21 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Rendőrök és polgárőrök, valamint jól látható táblák irányozták a haladást végig az útvonalon a biztonságos lebonyolítás érdekében, a pincerendszer alagútjaiban is egyértelmű volt mindvégig a haladási irány a szalagok, nyilak megfelelő elhelyezésének köszönhetően. Néhány föld alatti szakasz talán több fényforrást igényelne, igaz, a fejlámpában futók ezt a helyzetet is orvosolták maguknak. A versenyközpont is tökéletesen ellátta a célját és feladatát.

ÍGY LÁTTUK MI

Rengetegen vettek részt az eseményen, minden eddiginél többen a Föld Alatti Futás történetében – ez azt mutatja, hogy van igény az ilyen típusú különleges helyszínen zajló, izgalmas futóversenyre.
Az eseményközpont olykor igen szűkösnek bizonyult a nagy tömeg miatt – úgy tűnik, a rendezvény kinőtte a Kőbányai Szabadidő és Ifjúsági Központot! 🙂