Barion Pixel

FEDRID CSÁSZTA TRAIL

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az ünnepi hosszú hétvége szombati napján elsőként a Fedrid Császta Trail versenyre vettük az irányt, amelynek a Császta-szőlőhegy adott otthont. A dimbes-dombos terep nem csak a versenyközpontot, hanem az útvonalat is jellemezte. Március közepén nem meglepő módon hűvösebb idő fogadott minket, azonban ez nem szegte egy induló kedvét sem. A szpíker is említette, hogy itt akkor is fúj a szél, ha máshol nem, és nem tévedett – ettől függetlenül sportoláshoz tökéletes idő volt.

HANGULATJELENTÉS

A legrövidebb távot négylábú barátaikkal is teljesíthették a versenyzők, így az egész terület nyüzsgött a kutyáktól. Tacskótól egészen a németjuhászig mindenféle kutya nekivágott a futamnak, kísérőjével egyetemben. Teltházas verseny volt, 400 fő állt be a rajtnak szolgáló Székelykapu alá. A zene egész nap szólt, a szpíker gondoskodott az egész napos jó hangulatról, minden hasznos információt gyakran elmondott többször is, ezzel helyettesítve a viszonylag kevés kihelyezett táblát a versenyközpontban. A hangulatot a jól összeszokott szervezőgárda biztosította, semmiből sem volt hiánya a versenyzőknek.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. március 16.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Császta-szőlőhegy
GPS: északi szélesség: 48.3185, keleti hosszúság: 20.6912

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 400 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 7 km
  • 16 km
  • 45 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

A jó szervezés mindenhol megmutatkozott, a frissítő bőséges és választékos volt mind a pálya mellett mind pedig a versenyközpontban, külön felhívták a figyelmet a pohármentességre a környezetvédelem jegyében. Az útvonalon is minden rendesen ki volt táblázva és szalagozva. A ruhatárat többen hiányolták, bár közel volt a parkoló, egy külön sátornak sokan örültek volna. A menetrendet másodpercre pontosan tartották, minden menetrend szerint haladt egész nap.
Az esemény bevételének egy részét a légimentők kapták, így egy mentőhelikopter is jelen volt egy ideig, hogy megnézhessék az érdeklődők, kedves gesztus volt a légimentőktől, hogy részt vettek az eseményen.

ÍGY LÁTTUK MI

A versenyzők jókedvének biztosításáról egész nap gondoskodtak a szervezők, mindent megtettek, hogy egy percre se unatkozzon senki. Külön figyeltek, hogy ne csak az útvonalon, de a versenyközpont felé se tévedjenek el az indulók, előzetes tájékoztatást kapott mindenki, mivel a GPS nem a legjobb úton visz oda. Szervezett verseny volt az idei Császta Trail is, amely legfeljebb egy ruhatárat bírt volna még el.