Barion Pixel

Keszthely Triatlon
2021. június 12. 08:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • Középtáv
  • Sprinttáv

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Keszthely, Parti sétány
Parti sétány

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

  • ilovebalaton.hu Kft.

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Középtáv versenykiírás

Időpont: 

2021 június 12. (szombat).

Helyszín:

8360 Keszthely, Parti sétány
(46°45&#3 9;34.0″É 17°15’13.0″K)

Táv:

Úszás: 1,9 km
Kerékpározás: 90 km
Futás: 21,1 km

Rajt időpontja, helyszíne:

Időpontja: 2021. június
Rajt helyszíne: Keszthely Városi Strand
Cél helyszíne: Keszthely Parti sétánya

Technikai tájékoztató helyszíne, időpontja:

Helyszín: 8360 Keszthely, Zenepavilon Színpad (rossz idő esetén a nagy rendezvénysátor)

Időpont: …

Depó:

A szervezőbizottság csak a Depó területén, a depózás szabályainak betartása mellet elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget.

A depózás ideje: 

A depó területére csak versenyzőket engedünk be, miután átestek a bedepózás előtti kötelező ellenőrzésen.

A depóban minden versenyzőnek a rajtszámával ellátott kerékpártartóba kell helyeznie a kerékpárját, amelyen csak a pedálba rögzített kerékpáros cipő, illetve a kerékpárra rögzített további felszerelések (kulacsok, pumpa, tartalék gumi, stb.) lehet.

A depó és az úszópálya között található öltözőknél, a rajtszámával ellátott fogasra kell felakasztani a „BIKE” felirattal ellátott váltózsákban (a rajtcsomag tartalmazza) a kerékpáros felszerelését (sisak, rajtszám, stb.). Az úszás és kerékpározás közötti öltözés után ebbe a zsákba kerül minden, amit a versenyző levesz úszás után. A versenyző akkor mehet tovább, ha a váltózsákját összehúzva a gyűjtőbe dobta.

A depó kijáratánál található öltözőknél, a rajtszámával ellátott fogasra kell felakasztania a „RUN” felirattal ellátott váltózsákban (a rajtcsomag tartalmazza) a futófelszerelést. A kerékpározás és a futás közötti öltözés után ebbe a zsákba kerül minden, amit a versenyző levesz kerékpározás után. A versenyző akkor mehet tovább, ha a váltózsákját összehúzva a gyűjtőbe dobta.

A váltózsákok kidepózáskor ugyanott vehetők át, ahova a bedepózáskor elhelyezésre kerültek.

A verseny végén a váltózsákok és kerékpárok felvételére kizárólag a xx:xx – xx:xx  közötti időtartamban lehetséges, érkezési sorrendben, rajtszám ellenőrzése mellett.

Hivatalos versenyzési feltételek:

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a Szervezők és a Magyar Triatlon Szövetség szabályait, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk és felkészülésük megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

A középtáv indulóinak számát 850 főben határoztuk meg. A Magyar Triatlon Szövetség kérésére ezt a versenykiírásban is feltüntetjük. 

A versenyfelszerelés vonatkozásában a Magyar Triatlon Szövetség szabályai az irányadóak: a Felszerelésre vonatkozó szabályokat a Versenyszabályzat (VSZ) alábbi pontjai tartalmazzák: 42. §, 45. §, 51. §.

Úszás során a kompressziós kar- és lábszár csak abban az esetben használható, ha a neoprén használata engedélyezett és a versenyző azt a neoprén ruházat alatt viseli.

A rajt előtti check-in (a versenyre való bejelentkezés) kötelező, aki azt elmulasztja, az kizárásra kerül a versenyből.

Kerékpározás során a bolyozás nem engedélyezett!!! A bolyozási szabály megszegéséért a versenybírók 5 perces időbüntetést fognak kiszabni, amelyet a kerékpározás végén, a depóba való bemenet előtt kell letölteni, az erre kijelölt BÜNTETŐ ZÓNÁBAN. Aki a büntetését nem vagy nem szabályosan tölti le, az a versenyből kizárásra kerül. A kerékpáros fejvédőt kicsatolni csak a kerékpárnak a kerékpártartó történő visszahelyezése után lehet.

Versenyzés közben mobiltelefon, zenelejátszó vagy egyéb hangtechnikai eszköz használata fülhallgatóval tilos!!! Aki ezt megszegi, a versenyből azonnali kizárásra kerül. (A kerékpározás során a mobiltelefon használata engedélyezett, de csak álló kerékpár mellett.)

A MTSZ hatályos Versenyszabályzatának 35.§ 2. pontjának alapján “Az MTSZ versenyein, országos bajnokságain és utánpótlás versenyein csak versenyengedéllyel vagy regisztrációval rendelkező versenyző indulhat.”

Fentiek értelmében a versenyen csak éves amatőr regisztrációval vagy versenyengedéllyel rendelkező versenyzők indulhatnak!!! Az amatőr regisztráció vagy versenyengedély kiváltására vonatkozó információk megtalálhatók a Magyar Triatlon Szövetség honlapján ( www.triatlon.hu ).

Időmérés:

A versenyen chipes időmérést alkalmazunk, az időmérés a szervező által biztosított chippel történik, a verseny során a kapott chipet kell viselni.

A rajtszám vagy a chip nem rendeltetésszerű használata a versenyből történő kizárást vonja maga után.

A chipért külön letéti díjat nem kérünk.

Tervezett limitidők:

Úszás: 1 óra – és 1 óra 10 perc a kerékpározás megkezdésékez

Kerékpár: 5 óra a futás megkezdéséhez

Futás: 7 óra 30 perc a célbaérkezéshez

A célbaérkezés limitideje fix, az úszás és a kerékpározás limitidejében még kisebb változások elképzelhetőek a közúthasználatra vonatkozó hatósági engedélyekben meghatározott időtartamok függvényében.

Orvosi tudnivalók:

Ne kockáztass! Ha nem vagy egészséges, ne indulj el! Lesz verseny legközelebb is.

Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, keresd fel háziorvosodat, vagy a helyi orvosi rendelőt / ügyletet!

Megjegyzés: Ha gyógyszer hatása állsz, vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett indulsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára!

Mentő:

A versenyt az Országos Mentőszolgálat hivatalos partnere, a FIT-MED Szolgáltató Kft. (2 db esetkocsi, 3 db motoros és 1 db ambulancia) biztosítja a verseny ideje alatt.

Öltöző:

A versenyközpontban gondoskodunk felállított öltözőről.

Ruhatár:

A versenyközpontban felállított díjtalan ruhatárról gondoskodunk. Felhívjuk a figyelmet hogy, értékmegőrzést nem vállalunk. A ruhatár nyitva tartása  a depó nyitásától a limitidő lejárta plusz 1 óra.

WC:

A versenyközpont mellett található egy nyílvános WC, de a versenyközpontban mobil WC-k kihelyezéséről is gondoskodunk, amelyeket irányító táblák jeleznek, valamint a versenyzők rész ére további mobil WC-ket telepítünk a depóba és a kijelölt frissítőpontokhoz.

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Keszthely, Vasútállomás

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

triatlon2024. június 8. Keszthely Triathlon 2024
triatlon2024. június 23. XIX. Mogyi Triatlonverseny
triatlon2024. július 6. XL: Vasi Vasember

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI