Barion Pixel

19. VINKBOYS VÉRTESKOZMA ROCK ’N ROLL FÉLMARATON

AZ ESEMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA

Az esemény versenyközpontjául a vérteskozmai erdészház szolgált. A kis falu egy erdő közepén található, így a természet közelsége adott volt. 3 különböző táv teljesítésére volt lehetőség. Minden útvonal végig aszfalton haladt, így a résztvevők úgy élvezhették az erdei környezetet, hogy közben nem kellett a sárral és az egyenletlen tereppel megküzdeni. A teljesítők 1, 2 vagy 4 Ötpróba ponttal gazdagodhattak ezen az eseményen. Az időjárás szép napos volt, csupán néha támadt fel a szél, mely kicsit hűvös volt, ám ez a futókat cseppet sem zavarta.

HANGULATJELENTÉS

A verseny igazi vidéki hangulatú, csendes rendezvény volt. Körülbelül 300 fő állt rajthoz, melyből sokan visszatérő résztvevők voltak. A versenyközpontban nem volt külön DJ vagy szpíker, a főszervező egy megafonnal vezette a rendezvényt, a hangulatot pedig időnként környékbeli zenészek biztosították vonós és fúvós hangszerekkel. Az eseménynek több támogatója is volt, de csak az Ötpróba jelent meg kiállítóként. A csendes versenyközpont ellenére a futók sok időt töltöttek a helyszínen jó hangulatban.

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont:2024. március 17.

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Vérteskozma, erdészház
47.451894, 18.440361

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

INDULÓK SZÁMA

  • 300 fő

TÁVOK, PONTOK

  • 21 km
  • 10 km
  • 5 km

AZ ESEMÉNY SZERVEZETTSÉGE

Az esemény annak ellenére, hogy egy kis rendezvény volt alacsony költségvetéssel, kiváló szervezésben zajlott! Kreatív megoldásokkal sikerült megteremteni mindent, ami szükséges volt. A hangosítás helyett megafont használtak, amely a kis területen kiválóan működött, a rajtokat ismert sportolók indították, a befutóérmeket a célfrissítéssel együtt adták át, míg külön ruhatár nem volt, de aki szerette volna, az biztonságban ott tudta hagyni a felszerelését. Az érem igazán különleges kézműves érem volt, mindenki névre szóló célszalagot kapott, a célfrissítésben pedig a rendezvény logójával ellátott sört kaptak a résztvevők. Ezek az apróságok a futóknak nagyon tetszettek és rengeteg fénykép készült velük, amely marketing szempontból nagyon hasznos.
Az útvonalak zárt, erdészeti úton haladtak, így teljesen biztonságosak voltak.

ÍGY LÁTTUK MI

Az egész rendezvény szervezése kiváló volt! Az egyedi ajándékok igazán különlegesek voltak és úgy gondolom, hogy maradandó emlékekként szolgálnak majd a résztvevők számára. Nagyon tetszett, hogy a szervező mindenben a megoldást kereste, nem pedig a kifogást.

Az egyetlen – apró – kritikát a célfrissítéssel kapcsolatban tudjuk megfogalmazni: ennek koordinálásra lehetett volna talán nagyobb figyelmet és több főből álló személyzetet szánni.