Barion Pixel

Őszi Strázsa Emléktúra
2022. október 1. 07:00 (1 napos esemény)

NapÓraPercmp

NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 17 km
  • 30 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Volt laktanya (M-8 Ipari Park)
Honvéd utca 72-82

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Átmenetileg az érintett szakaszon felújítási munkálatok miatt nincs vasúti közlekedés, az eseményre sajnos nem tudunk utazási díjkedvezményt biztosítani.

A túra várhatóan 2022 augusztus elején kerül meghirdetésre 17 és 30 km-es távokkal.

A hagyományoknak megfelelően a túra része lesz az Európai Sporthét, a Világ Gyalogló Nap és természetesen az Ötpróbával Párizsba, valamint a Kiskunsági Barangolók rendezvénysorozatnak is.

A túra során a résztvevők bejárják a volt katonai helyőrség objektumait, majd a célban egy kiállítás megtekintésével emlékeznek az MN Páncélos és Gépjárműtechnikai Kiképző Központ alapításának 60. és az MH Alföldi Kiképző Központ alapításának 25. évfordulójára.
A rendezvényen résztvevő túrázók találkozhatnak nyugállományú katonákkal, honvédségi alkalmazottakkal, aktív hivatásos és szerződéses katonákkal kadétokkal, megismerkedhetnek és kipróbálhatják a honvédség bemutatott eszközeit, felszereléseit, elfogyaszthatnak egy „katonás” ebédet (térítés ellenében), tájékoztatást kapnak a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, valamint a kadét programban résztvevők feladatiról, járandóságairól, lehetőségeiről és az esetleges jelentkezés feltételeiről.
A rendezvényre meghívást kapnak a Felső Kiskunság általános és középiskolái, az MH TTP és alárendelt katonai szervezetei, valamint mindenki, aki szereti a túrázást, a Felső Kiskunság természeti értékeit és pontot szeretne gyűjteni az „Ötpróbával Párizsba” vagy a „Kiskunsági Barangoló” sorozatban és főként, ha tájékozódni szeretne a Magyar Honvédség által kínált felkészítési lehetőségekről.

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Szabadszállás


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

2022. október 1. Őszi Strázsa Emléktúra
2022. december 17. Téli Strázsa Emléktúra