Barion Pixel

IX. NYAKVÁGÓ TEREPKERÉKPÁR VERSENY
2021. augusztus 29. 07:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 22,5 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Ballószög Sportcentrum
Gárdonyi Géza utca 22.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Remek hangulat, csodás táj, egyedi befutóérem és nagy választék a frissítőpontokon.

Csak néhány a IX. alkalommal megrendezésre kerülő Nyakvágó félmaraton + terepfutó és terepkerékpár verseny és családi nap a nevezők számára legfontosabb jellemzőiből. A hagyományos Ballószögi vendégszeretet a nevezési sátortól a célzónáig végigkíséri a verseny minden résztvevőjét, hiszen a szervezők a település lakói, akik szívükön viselik a rendezvény sikerét. Az országos verse-nyeknek megfelelő szintű rajtcsomagokról a verseny hűséges támogatói gondoskodnak.  A terep nehézségeit – nem véletlenül a rendezvény egyik a jelmondata, hogy „Olyan, mint egy félmaraton, csak keményebb „– nem csak a gyönyörű Kiskunsági Nemzeti Park látnivalói feledtetik, hanem a cél-zónában kapott ajándék alkoholos frissítés is.

2018-tól a verseny az ÖTPRÓBA MOZGALOM pontgyűjtő állomása.

A futók 2021-ben is 6,3, 7, 14 és 22,5+ km-en, míg a terepkerékpárosok 22,5+ km-en tehetik próbára magukat az Alföldi környezetben haladó útvonalakon, ahol egyes távokon – 14 és 22,5 km – egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan falusi hangulatban frissülhetnek a sporto-lók.  A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellet halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadójaként az egyik frissítő pont is egyben,és ahol különlegességként egy igazi tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik az erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat.

A legkisebbek a sportcentrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. Természetesen az előző évekhez hasonlóan – a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként – a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolunk, hiszen őket ismét számos érdekes program várja a versenyközpontban. A tervek szerint  2021-ben is lesz mászó fal, de a vendégek emellett különböző sportágak bemutatóit is megtekinthetik, vetélkedőkön vehetnek részt, használhatják a számos sporteszközt, játékot . A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyermek programot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Az évről-évre rendszeresen visszatérő versenyzők és látogatók joggal mondják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

hegyi kerékpár2024. április 27. LAST MINUTE PRÓBÁK BICSKÉN
hegyi kerékpár2024. május 11. IX. Balaton MTB Túra
hegyi kerékpár2024. június 30. 6. RÁCALMÁSI SZIGETFUTÁS – TEREPKERÉKPÁR

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

túrázás2024. május 18. IV. Nyakvágó túra
futás2024. augusztus 25. XII. Nyakvágó Maraton
hegyi kerékpár2024. augusztus 25. XII. Nyakvágó Félmaraton