IX. NYAKVÁGÓ TEREPKERÉKPÁR VERSENY
2021. augusztus 29. 07:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 22,5 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Ballószög Sportcentrum
Gárdonyi Géza utca 22.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Remek hangulat, csodás táj, egyedi befutóérem és nagy választék a frissítőpontokon.

Csak néhány a IX. alkalommal megrendezésre kerülő Nyakvágó félmaraton + terepfutó és terepkerékpár verseny és családi nap a nevezők számára legfontosabb jellemzőiből. A hagyományos Ballószögi vendégszeretet a nevezési sátortól a célzónáig végigkíséri a verseny minden résztvevőjét, hiszen a szervezők a település lakói, akik szívükön viselik a rendezvény sikerét. Az országos verse-nyeknek megfelelő szintű rajtcsomagokról a verseny hűséges támogatói gondoskodnak.  A terep nehézségeit – nem véletlenül a rendezvény egyik a jelmondata, hogy „Olyan, mint egy félmaraton, csak keményebb „– nem csak a gyönyörű Kiskunsági Nemzeti Park látnivalói feledtetik, hanem a cél-zónában kapott ajándék alkoholos frissítés is.

2018-tól a verseny az ÖTPRÓBA MOZGALOM pontgyűjtő állomása.

A futók 2021-ben is 6,3, 7, 14 és 22,5+ km-en, míg a terepkerékpárosok 22,5+ km-en tehetik próbára magukat az Alföldi környezetben haladó útvonalakon, ahol egyes távokon – 14 és 22,5 km – egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan falusi hangulatban frissülhetnek a sporto-lók.  A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellet halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadójaként az egyik frissítő pont is egyben,és ahol különlegességként egy igazi tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik az erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat.

A legkisebbek a sportcentrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással. Természetesen az előző évekhez hasonlóan – a rendezvényre jellemző családias hangulat részeként – a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolunk, hiszen őket ismét számos érdekes program várja a versenyközpontban. A tervek szerint  2021-ben is lesz mászó fal, de a vendégek emellett különböző sportágak bemutatóit is megtekinthetik, vetélkedőkön vehetnek részt, használhatják a számos sporteszközt, játékot . A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyermek programot az eddigi szokásoknak megfelelően térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Az évről-évre rendszeresen visszatérő versenyzők és látogatók joggal mondják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

2022. július 9. Zádor Vár Túra
2022. augusztus 14. Bicskén vízen, két keréken
2022. augusztus 28. X. Nyakvágó Maraton

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

2022. augusztus 28. X. Nyakvágó Maraton
2022. augusztus 28. X. Nyakvágó Maraton