Barion Pixel

Pannon Alpok Teljesítménytúrák
2023. április 22. 07:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 41.5 km
  • 33 km
  • 19.4 km
  • 10.7 km
  • 6.1 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Hattyú büfé
Csónakázótó sétány

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Pannon Alpok teljesítménytúrák

 

Csipetnyi Alpok-hangulat Pannónia földjén! A Kőszegi-hegység varázslatos, egyedi tájegysége, klímája, növény- és állatvilága várja felfedezőit. Bércek és völgyek, kilátók és panorámák, kápolna és kastély, stájer házak és források, pincesor… no és egy jóféle kocsma.

Igen, neked is itt a helyed! Válassz egy távot és hozzá élményeket! Sok szeretettel vár a Vasi Vándorok teljes csapata.

 

Pannon Alpok 05 TT:

A stációkat megjáró túrázó a Kálvária-templomtól gyönyörködhet az alant elterülő Kőszeg látványában. Ez a panoráma kísér tovább – immár sík szakaszon, mígnem a Ciszterciek kertje lankáin ereszkedhetünk tovább. A Kincs-villa után a vadregényes Ördög-árok mély folyosója és sziklái nyűgöznek le, majd a Szulejmán-kilátó nyújt pazar kitekintést a városra. Leérkezés után a Királyvölgy, majd a Jurisics-vár bukkan fel, és persze Kőszeg gyönyörű terei. A Kéktúra útját követjük: az ötszáz éves platán és a református templom következik. Aztán a Gyöngyös-patak partján sétálhatunk, végig a célhoz.

Táv: 6,2 km      szint: 202 m     rajt: 09:00 – 11:00        célzárás: 14 órakor

Pannon Alpok 10 TT:

Stációk és Kálvária – aztán tovább, ki a Trianoni kereszthez (és a kilátóhoz). Jöhet a Pintér-hegy, újabb panorámával Ausztria felé! És hosszú ereszkedés, le a Hercegi erdőn keresztül a Hétforrás hűs völgyébe. Szuszogós kapaszkodó végén vár a jutalom: az Óház-kilátó varázslatos panorámája. Innen azonban már csak könnyű lejtők várnak ránk. És persze további látnivalók: a Fatalin-bükkök, az Ördögtányér-szikla és a Gesztenyés kilátópontja. De még ez sem az utolsó panoráma: a Szulejmán-kilátó remek látványa hátravan még… Akárcsak az Ördög-árok vadregényes szakasza, majd a Koronaőrző bunker – és végül a Csónakázó-tó, a cél.

Táv: 10,7 km    szint: 405 m     rajt: 09:00 – 11:00        célzárás: 15 órakor

Pannon Alpok 20 TT:

Stációk és Kálvária – aztán tovább, ki a Trianoni kereszthez (és a kilátóhoz). Jöhet a Pintér-hegy, újabb panorámával Ausztria felé! És hosszú lejtő, le a Hercegi erdőn keresztül a Hétforrás hűs völgyébe. Némi emelkedő, majd séta a Zeiger-nyereg felé, ahol aztán ereszkedés a gyönyörű Szikla-forrás völgybe. Így jutunk a Stájerházakhoz, ahol kis pihenő, energiapótlás – és az erdei múzeum fogad, ingyenes belépéssel! Itt visszafordulunk egy tanösvényen, és az Országos Kéktúra vonalán (a Vöröskereszten át) az Óház-kilátóhoz érkezünk. A remek panoráma után már csak könnyű lejtők várnak ránk. És persze további látnivalók: a Fatalin-bükkök, az Ördögtányér-szikla és a Gesztenyés kilátópontja. De még ez sem az utolsó panoráma: a Szulejmán-kilátó remek látványa hátravan még… Akárcsak az Ördög-árok vadregényes szakasza, majd a Koronaőrző bunker – és végül a Csónakázó-tó, a cél.

Táv: 19,4 km    szint: 659 m     rajt: 08:00 – 10:00        célzárás: 16 órakor

Pannon Alpok 30 TT:

Ezt az útvonalat főként (de nem kizárólag!) a kéktúrázók figyelmébe ajánljuk. Az Írott-kő ugyanis egyszerre két Kéktúra kiindulópontja. Ezt figyelembe véve hoztunk létre egy körtúrát, melyen két OKT-szakasz (Kőszeg – Hétforrás – Írott-kő), illetve egy DDK-szakasz (Írott-kő – Bozsok) is teljesíthető. Így tehát öt pecséttel (és sok élménnyel) lesz gazdagabb, aki ezt a távot választja! Látnivalók? Kálvária-templom és Pintér-tető, Hétforrás és Óház-kilátó, Vöröskereszt és Stájerházak, Hörmann-forrás és Írott-kő, a Sötét-völgy és a Kalapos-kövek, Bozsok és Velem, a Cáki pincesor és a kőszegi Jurisics-tér… még felsorolni is nehéz.

Táv: 32,9 km    szint: 1.115 m  rajt: 07:30 – 08:30        szintidő: 8 óra!

Pannon Alpok 42 TT:

Csak tapasztalt túrázóknak, megfelelő erőnléttel! Maratoni táv, 1.682 méter szintkülönbséggel – persze a Kőszegi-hegység sok-sok pazar látnivalójával. A Koronaőrző bunker és a Kálvária-templom után a Trianoni kereszt és a Pintér-tető következik, majd a Hétforrás és az Óház-kilátó. A Vöröskereszt és Zeiger-nyereg jön, aztán a Szikla-forrás völgye és a Stájerházak (ingyenes belépéssel!) – így érkezünk a Hörmann-forráshoz. Csúcshódítás és Írott-kő: a Dunántúl teteje! Ereszkedés a festői Sötét-völgyön át, a Kalapos-köveket is érintve, majd Bozsokon és Velemben is frissíthetsz. Aztán fel a Szt. Vid kápolnához és a Hörmannhoz, majd a Kendig-gerincen át a Vöröskereszt és a Pogányok jön. Kőszegen pedig levezetésképpen a Szulejmán-kilátó és az Ördög-árok – és máris a Kőszegi-hegység maratonistája (és a jelvény tulajdonosa) lettél; gratulálunk!

Táv: 42,1 km    szint: 1.682 m  rajt: 07:00 – 08:00        szintidő: 11 óra!

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Kőszeg

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

túrázás2024. április 20. Pannon Alpok Teljesítménytúrák
túrázás2024. április 20. Telekom Vivicittá Városi Túra
túrázás2024. április 27. XI. Strázsa Teljesítménytúra
túrázás2024. május 1. VIII. Kiss György Emléktúra

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

túrázás2024. április 20. Pannon Alpok Teljesítménytúrák
túrázás2024. október 26. Colonia Savaria Teljesítménytúrák