Barion Pixel

Pannon Alpok Teljesítménytúrák
2023. április 22. 07:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 41.5 km
  • 33 km
  • 19.4 km
  • 10.7 km
  • 6.1 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Hattyú büfé
Csónakázótó sétány

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Pannon Alpok teljesítménytúrák

 

Csipetnyi Alpok-hangulat Pannónia földjén! A Kőszegi-hegység varázslatos, egyedi tájegysége, klímája, növény- és állatvilága várja felfedezőit. Bércek és völgyek, kilátók és panorámák, kápolna és kastély, stájer házak és források, pincesor… no és egy jóféle kocsma.

Igen, neked is itt a helyed! Válassz egy távot és hozzá élményeket! Sok szeretettel vár a Vasi Vándorok teljes csapata.

 

Pannon Alpok 05 TT:

A stációkat megjáró túrázó a Kálvária-templomtól gyönyörködhet az alant elterülő Kőszeg látványában. Ez a panoráma kísér tovább – immár sík szakaszon, mígnem a Ciszterciek kertje lankáin ereszkedhetünk tovább. A Kincs-villa után a vadregényes Ördög-árok mély folyosója és sziklái nyűgöznek le, majd a Szulejmán-kilátó nyújt pazar kitekintést a városra. Leérkezés után a Királyvölgy, majd a Jurisics-vár bukkan fel, és persze Kőszeg gyönyörű terei. A Kéktúra útját követjük: az ötszáz éves platán és a református templom következik. Aztán a Gyöngyös-patak partján sétálhatunk, végig a célhoz.

Táv: 6,2 km      szint: 202 m     rajt: 09:00 – 11:00        célzárás: 14 órakor

Pannon Alpok 10 TT:

Stációk és Kálvária – aztán tovább, ki a Trianoni kereszthez (és a kilátóhoz). Jöhet a Pintér-hegy, újabb panorámával Ausztria felé! És hosszú ereszkedés, le a Hercegi erdőn keresztül a Hétforrás hűs völgyébe. Szuszogós kapaszkodó végén vár a jutalom: az Óház-kilátó varázslatos panorámája. Innen azonban már csak könnyű lejtők várnak ránk. És persze további látnivalók: a Fatalin-bükkök, az Ördögtányér-szikla és a Gesztenyés kilátópontja. De még ez sem az utolsó panoráma: a Szulejmán-kilátó remek látványa hátravan még… Akárcsak az Ördög-árok vadregényes szakasza, majd a Koronaőrző bunker – és végül a Csónakázó-tó, a cél.

Táv: 10,7 km    szint: 405 m     rajt: 09:00 – 11:00        célzárás: 15 órakor

Pannon Alpok 20 TT:

Stációk és Kálvária – aztán tovább, ki a Trianoni kereszthez (és a kilátóhoz). Jöhet a Pintér-hegy, újabb panorámával Ausztria felé! És hosszú lejtő, le a Hercegi erdőn keresztül a Hétforrás hűs völgyébe. Némi emelkedő, majd séta a Zeiger-nyereg felé, ahol aztán ereszkedés a gyönyörű Szikla-forrás völgybe. Így jutunk a Stájerházakhoz, ahol kis pihenő, energiapótlás – és az erdei múzeum fogad, ingyenes belépéssel! Itt visszafordulunk egy tanösvényen, és az Országos Kéktúra vonalán (a Vöröskereszten át) az Óház-kilátóhoz érkezünk. A remek panoráma után már csak könnyű lejtők várnak ránk. És persze további látnivalók: a Fatalin-bükkök, az Ördögtányér-szikla és a Gesztenyés kilátópontja. De még ez sem az utolsó panoráma: a Szulejmán-kilátó remek látványa hátravan még… Akárcsak az Ördög-árok vadregényes szakasza, majd a Koronaőrző bunker – és végül a Csónakázó-tó, a cél.

Táv: 19,4 km    szint: 659 m     rajt: 08:00 – 10:00        célzárás: 16 órakor

Pannon Alpok 30 TT:

Ezt az útvonalat főként (de nem kizárólag!) a kéktúrázók figyelmébe ajánljuk. Az Írott-kő ugyanis egyszerre két Kéktúra kiindulópontja. Ezt figyelembe véve hoztunk létre egy körtúrát, melyen két OKT-szakasz (Kőszeg – Hétforrás – Írott-kő), illetve egy DDK-szakasz (Írott-kő – Bozsok) is teljesíthető. Így tehát öt pecséttel (és sok élménnyel) lesz gazdagabb, aki ezt a távot választja! Látnivalók? Kálvária-templom és Pintér-tető, Hétforrás és Óház-kilátó, Vöröskereszt és Stájerházak, Hörmann-forrás és Írott-kő, a Sötét-völgy és a Kalapos-kövek, Bozsok és Velem, a Cáki pincesor és a kőszegi Jurisics-tér… még felsorolni is nehéz.

Táv: 32,9 km    szint: 1.115 m  rajt: 07:30 – 08:30        szintidő: 8 óra!

Pannon Alpok 42 TT:

Csak tapasztalt túrázóknak, megfelelő erőnléttel! Maratoni táv, 1.682 méter szintkülönbséggel – persze a Kőszegi-hegység sok-sok pazar látnivalójával. A Koronaőrző bunker és a Kálvária-templom után a Trianoni kereszt és a Pintér-tető következik, majd a Hétforrás és az Óház-kilátó. A Vöröskereszt és Zeiger-nyereg jön, aztán a Szikla-forrás völgye és a Stájerházak (ingyenes belépéssel!) – így érkezünk a Hörmann-forráshoz. Csúcshódítás és Írott-kő: a Dunántúl teteje! Ereszkedés a festői Sötét-völgyön át, a Kalapos-köveket is érintve, majd Bozsokon és Velemben is frissíthetsz. Aztán fel a Szt. Vid kápolnához és a Hörmannhoz, majd a Kendig-gerincen át a Vöröskereszt és a Pogányok jön. Kőszegen pedig levezetésképpen a Szulejmán-kilátó és az Ördög-árok – és máris a Kőszegi-hegység maratonistája (és a jelvény tulajdonosa) lettél; gratulálunk!

Táv: 42,1 km    szint: 1.682 m  rajt: 07:00 – 08:00        szintidő: 11 óra!

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Kőszeg

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

túrázás2023. december 30. Téli Strázsa Túra
túrázás2024. január 28. Szigetelő Teljesítménytúra
túrázás2024. február 17. KISS PÉTER EMLÉKTÚRA A MÁTRÁBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI