Barion Pixel

FUTABUDA a Dunakanyarban
2023. július 23. 11:00 (1 napos esemény)

NapÓraPercmp

NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 6 km
  • 14 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Szentgyörgypuszta
Kossuth Lajos u. 195.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

 Időpont: 2023. július 23. vasárnap, 11 óra.

Távok: 6,1km (+/- 205m szintemelkedéssel) és 13,5km (+/- 358m szintemelkedéssel) (Ötpróba pontok: rövidtáv 4 pont, hosszútáv 6 pont, akik ezekre hajtanak azoknak már a nevezéskor ajánlatos megadniuk az ötpróba azonosítójukat is, de lehet utólag is) A választott távot még a rajt előtti utolsó pillanatban is módosítani lehet a nevezési listában, de az eredménylistába csak az kerül be, aki futás közben nem változtatott. Szintidő nincs.

A részvétel előzetes nevezéshez kötött, amelyet megtenni levélben a fulop@futabuda.hu címen, illetve online a futabuda.hu honlapon alul a NEVEZÉS-i felületen lehet július 22.-én 22 óráig.
Az első 200 nevező – a rendezvényre készült, egyedi, színes zománcintarziás, fém befutóérmet kap.

A nevezéshez kérem megadni a név mellett, a születési évet, a távot és – ha van – egy magával hozandó rajtszám számát is. Akinek nincs hozott rajtszáma csak papírrajtszámot kaphat lévén önköltséges, környezetkímélő esemény.
Miután nem chip-es időmérés lesz, ezért a rajtszámot mindenkinek elől, jól látható helyen kell viselnie, mivel a futók azonosítása a rajtszámok vizuális leolvasásával történik és akinek az nincs beregisztrálva, vagy a nevezési díj nincs befizetve azt a számítógép nem sorolja be az eredménylistába. A nevezettek naponta frissített \”rajtlistája\” megtekinthető majd áprilistól itt az oldal alján levő gombra kattintva.

Nevezésével minden résztvevő elfogadja, hogy saját felelősségére fut, valamint azt, hogy neve a rajt- és eredménylistában megjelenjen.

A nevezési díj: az előnevezetteknek 2023 március 31.-ig átutalva 2500 Ft. (18 év alatt 1500Ft). Ezután július 22.-ig utalva, illetve a helyszínen fizetve: 3000 Ft, (18 év alatt 2000 Ft.). Aki az utalást választja és otthonról hozott, levélben lejelentett rajtszáma is van, annak a 23.-án a verseny előtt nem is kell feljönnie a versenyközpontba – egyből mehet a starthelyre.
A verseny napján azon előnevezettek, akik nem küldték el előre a nevezési díjat, csak fönt a versenyköztpontban tudnak fizetni – lehetőleg ezresekkel és itt lehet helyszínen is nevezni minimális létszámban, egységesen 4000 Ft-os áron 10:30-ig.

A versenyközpont: Dunabogdány, Fácános u. 75-77-ben(GPS: 47.79785, 19.01045). Nyitva reggel 9-től. Itt kell befizetni a nevezési díjat annak, aki nem utalta át, itt van rajtszámkiadás (akinek nincs), a helyszíni nevezés is és itt van külön férfi / női öltöző és toalett valamint csomagmegőrzés is.
10:30 után már csak a rajthelyszínen lehet jelentkezni és rajtszámot felvenni kizárólag az előnevezetteknek, akik előre utaltak. Ott helyszíni regisztrálás és fizetés már nincs.

Rajthelyszín: Szentgyörgypusztán a Kisoroszi rév-átkelő budai oldali parkolójánál (GPS: 47.80368, 19.00839) a főút túloldalán az erdőbe vezető úton 300m-re – ami a versenyközpontól gyalog lefele 600m, kocsival körbe 1,5km távolságra van.

Megközelítés:
Autóval Budapest felől:
A jelentkezéshez a 11-es úton Dunabogdány belterületén a 37km-es táblát 600 m-el elhagyva a jobboldali, egyetlen vasvázas (!) villanyoszloppal szembeni Fácános úton, mindig hegyre felfelé 1km-nél. (75-77. szám)
A rajthoz a 38-as táblát elhagyva a település utolsó háza (Gondűző pizzéria Kossuth Lajos u. 195.) után rögtön (!) jobbra a rév parkolóban találtok elegendő helyet.
Visegrád felől érkezők esetében mindezek a jellemző pontok természetesen eggyel nagyobb táblaszámra érvényesek. A pizzériában (amit mindenkinek ajánlani tudok jó árai és kiváló konyhája miatt) a rajt előtti WC-zés elsősorban nők részére meg van beszélve.

Volán busszal az Újpest Városkapu M3-as metróállomástól induló 880-as járattal, amelyek 8:30 perckor és 9:15-kor indulnak a 7-es kocsiállásból. Jegyelővétel 65 év alatt kötelező. Az utóbbi buszjáratra a budai oldalon lakók felszállhatnak Szentendrén a HÉV végállomáson is 9:40-ig. (Elérhető a Batthyány térről 9 óra előtt induló Szentendrei HÉV-vel).
Leszállni közvetlenül Dunabogdány vége után a Visegrád-Szentgyörgypuszta megállóban (Kisoroszi rév és Gondűző pizzéria felíratnál) kell. Innen a lejelentkezés 700, a rajt 300 m-re van az út túloldalán az erdőbe vezető úton. A buszok az indulásuk után 1:15\’-el érnek a helyszínre, tehát, aki csak a 9:15-össel indul még az is kényelmesen eléri a rajtot. Az ezzel a busszal érkezők már csak a rajt helyszínén tudnak jelentkezni 10:30-tól, de lehetőleg ezzel a járattal már csak azok jöjjenek, akiknek van rajtszámuk és átutalták a nevezési díjat. Az Esztergom felől érkezőknek az onnan 9:35-kor induló járatra érvényesek mindezek.

Útviszonyok: kizárólag jól futható, széles földutak, hatalmas fák között a Dunakanyar hűvös északi oldalán. A rövidtáv ki sem mozdul a felső képen látható hatalmas, vadregényes patakvölgyből.
Száraz időjárási körülmények mellett – a több részen található murvás felszín miatt – nem ajánlott a tereptalpú futócipő használata, csak az aznap éjjeli, illetve a futás alatti zuhogó eső esetében.

Rajt: 11 órakor tömegrajtolással. Kérek mind futót, hogy lehetőleg futássebességének megfelelően álljon be a rajtzónába – leginkább a gyors rövidtávosok előre. Mindkét táv minden szakaszán bőven van előzési lehetőség, miután a pályák minimum kétnyomvonalasak, de általában teljes szélességben futhatók, ahogy az a fenti képen is látható.

Díjazás:
Mindkét távon külön férfi / női, korosztályos éremdíjazás lesz az 1÷3. helyezetteknek mindegyik 10 éves korosztályban 99 éves korig (a hosszútávon csak 10 éves kortól felfelé). A korosztályok besorolásakor a 2023-ben betöltött kor számít és az azonos számjeggyel kezdődő korúak alkotnak egy korosztályt (pl: 40÷49 évesek).

Ezenkívül mindkét táv abszolút női és férfi 1÷3 helyezettjei kupadíjazásban részesülnek, valamint szintén kupát kapnak a két táv legöregebb és legfiatalabb részvevői is.

A helyezéseket – miután a verseny tömegrajtos – a befutási sorrend határozza meg függetlenül attól kinek rövidebb/hosszabb a nettó futásideje. A rajtot lekéső futók nem kapnak időjóváírást és azok sem, akik az egyszerű vonalvezetésű útvonal ellenére hosszabb utat tesznek meg. Akik viszont lerövidítik a távjukat, azok kimaradnak a díjazásból és az eredménylistából. A megnyert trófeákat azokhoz is eljuttatjuk, akik nem tudnak megjelenni az eredményhirdetésen, amely fent a versenyközpontban lesz, ahol a befutólista ki lesz téve, akárcsak ezen az oldalon.

Frissítés: 3, 9, 11km-nél és a célban.

Az eredményhirdetés fönt lesz a versenyközpontban, ahol zsíroskenyér, édesség és üdítő is várja a befutókat.
A rövidtávnak 13 órakor, a hosszútávnak fél órával később.

A futás napján hívható rendezői telefon: 06-30-234-7518

 

 

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Vác


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

2023. július 23. FUTABUDA a Dunakanyarban