Barion Pixel

FUTABUDA a Dunakanyarban
2023. július 23. 11:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen sajnos nem lesz jelen az Ötpróba sátra, így nincs lehetőséged átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 6 km
  • 14 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Dunabogdány
Kossuth Lajos u. 195.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Időpont: 2023. július 23. vasárnap, 11 óra.

Távok: 6,1km (+/- 205m szintkülönbséggel) és 13,5km (+/- 358m szintkülönbséggel) (Akik az ötpróba pontokra hajtanak azoknak már a nevezéskor ajánlatos megadniuk azonosítójukat, de lehet közvetlen a futás utáni napokban is). A választott távot még a rajt előtti utolsó pillanatban is módosítani lehet a számítógépben a helyszínen, de az eredménylistába csak az kerül be, aki futás közben nem változtatott. Szintidő nincs.

Díjazás:
Mindkét táv abszolút női és férfi 1÷3 helyezettjei kupadíjazásban részesülnek, valamint szintén kupát kap a két táv legöregebb és legfiatalabb résztvevője.
Az egyes 10 éves korosztályokban a legidősebb részvevőknél is az 1÷3. helyezetteknek mindkét távon külön férfi / női éremdíjazás lesz  (a hosszútávon csak 10 éves kortól felfelé, a rövidtávon viszont a 10 éven alattiakon kívül lesz egy külön 10-14 és egy 15-19 éves korosztály is). A korosztályok besorolásakor a 2023-ben betöltött kor számít és az azonos számjeggyel kezdődő korúak alkotnak egy korosztályt (pl: 60÷69 évesek).

Nevezni levélben a fulop@futabuda.hu címen, illetve online a futabuda.hu honlapon alul a NEVEZÉS-i felületen lehet július 21.-én 22 óráig. Ez időpont után már csak a futás napján a versenyközpontban lehet nevezni emelt díjazással.
Az első 200 nevező – a rendezvényre készült, egyedi, színes zománcintarziás, fém befutóérmet kap.

A nevezéshez kérem megadni a név mellett, a születési évet, a távot és – ha van – egy magával hozandó rajtszám számát is. Akinek nincs hozott rajtszáma csak papírrajtszámot kaphat lévén önköltséges, környezetkímélő esemény.
A nevezettek naponta frissített “rajtlistája” megtekinthető majd áprilistól itt az oldal alján levő gombra kattintva.

Nevezésével minden résztvevő elfogadja, hogy saját felelősségére fut, valamint azt, hogy a neve a rajt- és eredménylistában megjelenjen.

A nevezési díj:  legkésőbb július 21.-én utalva: 3500 Ft, (18 év alatt 2500 Ft.). Aki az utalást időben megtette és otthonról hozott, levélben lejelentett rajtszáma is van, annak a 23.-án a verseny előtt nem is kell feljönnie a versenyközpontba – egyből mehet a starthelyre. Utalás esetén, amennyiben az utaló személye nem azonos a nevezőével kérem a közlemény rovatban feltüntetni a nevező(ke)t. Utalni a: 16200254-10165942 számlaszámra lehet Fülöp József névre, míg készpénzben a Futapest versenyeken lehet fizetni.
A verseny napján a nevezési díj mindenkinek egységesen 5000 Ft és azon előnevezettek, akik nem küldték el előre a nevezési díjat, csak fönt a versenyközpontban tudnak fizetni – lehetőleg ezresekkel és itt lehet helyszínen is nevezni minimális létszámban 10:30-ig. Akik nem hoztak rajtszámot, azok itt is és 10:30 után a rajthelyszínen is át tudják venni.

A versenyközpont: Dunabogdány, Fácános u. 75-77-ben (GPS: 47.79785, 19.01045). Nyitva reggel 9-től. Itt kell befizetni a 5000 Ft -os nevezési díjat annak, aki nem utalta át, itt van rajtszámkiadás (akinek nincs), a helyszíni nevezés és itt van külön férfi / női öltöző és toalett, valamint csomagmegőrzés is.
10:30 után már csak a rajthelyszínen lehet jelentkezni és rajtszámot felvenni kizárólag az előnevezetteknek, akik előre utaltak. Ott helyszíni regisztrálás és fizetés már nincs.

Rajthelyszín:  Szentgyörgypusztán a Kisoroszi rév-átkelő budai oldali parkolójánál (GPS: 47.80368, 19.00839) a főút túloldalán az erdőbe vezető úton 200 m-re – ami a versenyközpontól gyalog lefele 600m, kocsival körbe 1,8km távolságra van.

Megközelítés:
Autóval Budapest felől:
A jelentkezéshez a 11-es (visegrádi) úton Dunabogdány belterületén a 37km-es táblát 600 m-el elhagyva a jobboldali, a sok beton közt egyetlen vasvázas (!) villanyoszloppal szembeni Fácános úton, mindig hegyre felfelé (!) 1km-nél. (75-77. szám)
A rajthoz a 38km-es táblát elhagyva a település utolsó háza (Gondűző pizzéria Kossuth Lajos u. 195.) után rögtön (!) jobbra a rév parkolóban találtok elegendő helyet.
Visegrád felől érkezők esetében mindezek a jellemző pontok természetesen eggyel nagyobb táblaszámra érvényesek. A pizzériában (amit mindenkinek ajánlani tudok jó árai és kiváló konyhája miatt) van lehetőség a rajt előtti WC-zésre.

Volán busszal az M3-as metró Újpest Városkapu állomásától induló 880-as járattal, amelyek 8:30 perckor és 9:15-kor indulnak a 7-es kocsiállásból. Jegyelővétel 65 év alatt kötelező. Az utóbbi buszjáratra a budai oldalon lakók felszállhatnak Szentendrén a HÉV végállomáson is 9:40-ig. (Elérhető a Batthyány térről a legkésőbb 8:58-kor (Margit hídtól 9:00-kor) induló Szentendrei (!) HÉV-vel).
A buszról leszállni közvetlenül Dunabogdány végénél a Visegrád-Szentgyörgypuszta nevű megállóban (Kisoroszi rév és Gondűző pizzéria felíratnál) kell. Innen a versenyközpont 700, a rajt 200 m-re van a főút túloldalán az erdőbe vezető utcában. A buszok az indulásuk után 1:15′-el érnek a helyszínre, tehát, aki csak a 9:15-össel indul még az is kényelmesen eléri a rajtot. Az ezzel a busszal érkezők viszont már csak a rajt helyszínén tudnak rajtszámot felvenni 10:30-tól, és ezért az ezzel a járattal már csak azok jöjjenek, akik átutalták a nevezési díjat – a rajthelyszínen nevezés és fizetés már nincs. Az Esztergom felől érkezőknek az onnan legkésőbb 9:35-kor induló járatra érvényesek mindezek.

Útviszonyok: kizárólag jól futható, széles földutak, hatalmas fák végig zárt lombkoronája alatt a Dunakanyar hűvös, legészakibb oldalán. A rövidtáv ki sem mozdul a felső képen látható, impozáns patakvölgyből.
Száraz időjárási körülmények mellett – a több részen található murvás felszín miatt – nem ajánlott a tereptalpú futócipő használata, csak az aznap éjjeli, illetve a futás alatti zuhogó eső esetében.
A verseny minden időjárási körülmények közt meg lesz tartva, tehát esőnap nincs.

Rajt: 11 órakor tömegrajtolással. Kérek minden futót, hogy lehetőleg futássebességének megfelelően álljon be a rajtzónába – leginkább a gyors rövidtávosok előre. Mindkét táv minden szakaszán bőven van előzési lehetőség, miután a pályák minimum két nyomvonalasak, de általában teljes szélességben futhatók, ahogy az a fenti képen is látható.
Miután nem chip-es időmérés lesz, ezért a rajtszámot mindenkinek elől, jól látható helyen kell viselnie, mivel a futók azonosítása a rajtszámok vizuális leolvasásával történik és akinek az nincs beregisztrálva, vagy a nevezési díj nincs befizetve azt a számítógép nem sorolja be az eredménylistába. Aki elfelejti elhozni a lejelentett rajtszámát az legalább a számot kérdezze meg, hogy a célba érkezéskor be tudja mondani.

Frissítés: 3, 9, 11km-nél és a célban.

A helyezéseket – miután a verseny tömegrajtos – a befutási sorrend határozza meg függetlenül attól kinek rövidebb/hosszabb a nettó futásideje. A rajtot lekéső futók nem kapnak időjóváírást és azok sem, akik az egyszerű vonalvezetésű útvonal ellenére hosszabb utat tesznek meg. Akik viszont lerövidítik a távjukat, azok kimaradnak a díjazásból és az eredménylistából. A megnyert trófeákat azokhoz is eljuttatjuk, akik nem tudnak megjelenni az eredményhirdetésen, amely fent a versenyközpontban lesz, ahol a befutólista ki lesz téve, akárcsak ezen az oldalon.

Az eredményhirdetés fönt lesz a versenyközpontban a rövidtávnak 13 órakor, a hosszúnak minimum fél órával később. Itt zsíros kenyér, édesség és üdítő is várja a befutókat. Akiknek a verseny után még van egy kis ereje, azok lehetőleg a parkolóból az erdei úton (700m) gyalogosan jöjjenek fel a versenyközpontba, mert odafönt kb. csak 20 kocsinak van kényelmesen parkolóhely a többi kocsi kénytelen feljebb menni legalább egy kanyarral. (Persze kocsival könnyebb 🙂 !

Július 22.-én és 23.-án hívható rendezői telefon: 06-30-234-7518

 

 

 


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

futás2024. április 21. 2. Álomhegyi Terepfutás
futás2024. április 28. Garmin WTF BRZSNY
futás2024. május 2. XVIII. NN Ultrabalaton

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

futás2024. július 21. FUTABUDA A DUNAKANYARBAN