Barion Pixel

X. Nyakvágó Maraton
2022. augusztus 28. 07:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 22 km
  • 42 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Ballószög Sportcentrum
Gárdonyi Géza utca 28.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Gyönyörű táj, gazdag frissítőpontok , egyedi befutóérem és jó hangulat !
Csak néhány a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Nyakvágó Maraton terepkerékpár verseny a nevezők számára legfontosabb jellemzőiből. A hagyományos Ballószögi vendégszeretet a nevezési sátortól a célzónáig végigkíséri a verseny minden résztvevőjét, hiszen a szervezők a település lakói, akik szívükön viselik a rendezvény sikerét. Az országos versenyeknek megfelelő szintű rajtcsomagokról a verseny hűséges támogatói gondoskodnak.  A terep nehézségeit – nem véletlenül a rendezvény egyik a jelmondata, hogy „Olyan, mint egy maraton, csak keményebb „melyet a tavalyi több száz nevező is megerősíthet – nem csak a gyönyörű Kiskunsági Nemzeti Park látnivalói feledtetik, hanem a cél-zónában kapott ajándék alkoholos frissítés is.
A kerékpárosok idén 22 és 42 km-en, tehetik próbára magukat az Alföldi környezetben haladó útvonalakon,  ahol egy lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan falusi hangulatban frissülhetnek a sportolók.  A pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kis-kunsági Nemzeti Park mellet halad el. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadójaként az egyik frissítő pont is egyben,és ahol különlegességként egy igazi tűzoltó autóból jön a párásítás – páratlan kilátás tárul a versenyt teljesítők szeme elé, akik az erdőkön áthaladva folytathatják tovább útjukat.

Viszont érdemes időben nevezni… Helyszíni nevezés nem lesz és távonkén csak 100 nevezést fogadnak…

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Kecskemét

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

hegyi kerékpár2024. április 27. LAST MINUTE PRÓBÁK BICSKÉN
hegyi kerékpár2024. május 11. IX. Balaton MTB Túra
hegyi kerékpár2024. június 30. 6. RÁCALMÁSI SZIGETFUTÁS – TEREPKERÉKPÁR

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

túrázás2024. május 18. IV. Nyakvágó túra
futás2024. augusztus 25. XII. Nyakvágó Maraton
hegyi kerékpár2024. augusztus 25. XII. Nyakvágó Félmaraton