Barion Pixel

Kőszegi Csillagok Éjszakai Teljesítménytúrák
2022. június 25. 19:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 22.6 km
  • 10.9 km
  • 5.9 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Boszorkánykonyha Étterem
Kőszeg, Jurisics tér 13.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Kőszegi csillagok éjszakai teljesítménytúrák

 

Nyáresti-éji hangulatos családi séta, kirándulás barátokkal… vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás! Nézzük meg együtt a bájos Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből! Gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon… Sok szeretettel várunk mindenkit a rajtban: Kőszegen, a Jurisics-téren!

Kőszegi csillagok teljesítménytúrák, negyedik rendezés.
Rajt-cél: Kőszeg, Boszorkánykonyha étterem, Jurisics-tér 13. (a két templom mögött)
Nevezés: kizárólag a helyszínen, 19:00 – 20:00 óra között.
Célzárás: 01:00 órakor!

Kőszegi csillagok 05 TT: A Jurisics-tér és a vár után láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezve a Kálvária-templomhoz, a város nyáresti látványában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél (és az új kilátónál) lehetünk megint részesei szép panorámának. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város (immár fénylő) szépségét tárja elénk, majd az Arborétum mellett elhaladva a Bechtold Központ látogatása is útba esik a cél felé.

Táv: 5,9 km      szint: 138 m    

Kőszegi csillagok 10 TT: A Királyvölgy hangulatos sétánya után fellépcsőzünk a Szulejmán-kilátóba, ahol máris pompás panorámában részesülhetünk. A Kálvária-hegyre tartunk, de közben is érdemes folyamatosan csodálni a tájat. A Trianoni-kereszt (és az új kilátó) látványa következik, majd a Pintér-tetőről Rőtfalva (Rattersdorf) felé kalandozhat el tekintetünk. Az Ördögtányér-szikla és a Fatalin-bükkök után az Óház-kilátóhoz érkezünk. Miután kigyönyörködtük magunkat Kőszeg lenyűgöző éjszakai panorámájában, a Szabó-hegyen keresztül ereszkedünk le a városba, melynek fényei egyre közelebb kerülnek… Túránk végén a ragyogó főutcán és gyönyörű, fénylő tereken át érkezünk a célba.

Táv: 10,9 km    szint: 345 m    

Kőszegi csillagok 20 TT: Nem félsz a sötétben? Akkor beviszünk a sűrűbe! Nem fogod megbánni… Kőszeg méltán híres terein és főutcáján jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények után Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahol frissítés után nekivágunk az emelkedőknek. A Szt. Vid-kápolna, majd az OKT-emlékmű után a Hörmann-pihenőhöz érkezünk fel. A Kendig-gerinc mindkét oldalra (Ausztria és a Kisalföld felé is) pompázatos kilátást nyújt. A Vöröskereszt után az Óház-kilátó következik: itt Kőszeg esti-éjszakai fényei nyűgöznek le. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd a Pintér-tetőről csodálhatjuk meg a panorámát Rőtfalva (Rattersdorf) felé. A Kálvária-hegyen kimegyünk a Trianoni kereszthez, ahol az új kilátó ismét panorámával kecsegtet. De nem az utolsóval! Az majd a Szulejmán-kilátónál fogad: szinte a kivilágított város felett lebegve…

Táv: 22,6 km    szint: 603 m     

Díjazás (mindhárom távon): emléklap és kitűző

Letölthető GPX-track-ek: https://www.alltrails.com/lists/koszegi-csillagok-tt-k–2?u=m

A túrán mindenki saját felelősségére indul; a rendezőktől semmilyen címen sem kérhető kártérítés.

Térkép: a Kőszegi-hegység turistatérképe (Cartographia 13.)

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Kőszeg


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI