Barion Pixel

Kőszegi Csillagok Éjszakai Teljesítménytúrák
2022. június 25. 19:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 22.6 km
  • 10.9 km
  • 5.9 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Boszorkánykonyha Étterem
Kőszeg, Jurisics tér 13.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Kőszegi csillagok éjszakai teljesítménytúrák

 

Nyáresti-éji hangulatos családi séta, kirándulás barátokkal… vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás! Nézzük meg együtt a bájos Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből! Gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon… Sok szeretettel várunk mindenkit a rajtban: Kőszegen, a Jurisics-téren!

Kőszegi csillagok teljesítménytúrák, negyedik rendezés.
Rajt-cél: Kőszeg, Boszorkánykonyha étterem, Jurisics-tér 13. (a két templom mögött)
Nevezés: kizárólag a helyszínen, 19:00 – 20:00 óra között.
Célzárás: 01:00 órakor!

Kőszegi csillagok 05 TT: A Jurisics-tér és a vár után láthatjuk a Koronaőrző bunkert, a Kálvária stációit és hihetetlen gyökérzetű fákat. Felérkezve a Kálvária-templomhoz, a város nyáresti látványában gyönyörködhetünk. Hamarosan a Trianoni-keresztnél (és az új kilátónál) lehetünk megint részesei szép panorámának. És még nincs vége! A Szulejmán-kilátó ismét a város (immár fénylő) szépségét tárja elénk, majd az Arborétum mellett elhaladva a Bechtold Központ látogatása is útba esik a cél felé.

Táv: 5,9 km      szint: 138 m    

Kőszegi csillagok 10 TT: A Királyvölgy hangulatos sétánya után fellépcsőzünk a Szulejmán-kilátóba, ahol máris pompás panorámában részesülhetünk. A Kálvária-hegyre tartunk, de közben is érdemes folyamatosan csodálni a tájat. A Trianoni-kereszt (és az új kilátó) látványa következik, majd a Pintér-tetőről Rőtfalva (Rattersdorf) felé kalandozhat el tekintetünk. Az Ördögtányér-szikla és a Fatalin-bükkök után az Óház-kilátóhoz érkezünk. Miután kigyönyörködtük magunkat Kőszeg lenyűgöző éjszakai panorámájában, a Szabó-hegyen keresztül ereszkedünk le a városba, melynek fényei egyre közelebb kerülnek… Túránk végén a ragyogó főutcán és gyönyörű, fénylő tereken át érkezünk a célba.

Táv: 10,9 km    szint: 345 m    

Kőszegi csillagok 20 TT: Nem félsz a sötétben? Akkor beviszünk a sűrűbe! Nem fogod megbánni… Kőszeg méltán híres terein és főutcáján jutunk ki a Pogányok településrész pincéi és szőlői felé. Erdei ösvények után Cák nevezetes pincesora és a Hordómosó-forrás következik. Hamar átjutunk Velembe, ahol frissítés után nekivágunk az emelkedőknek. A Szt. Vid-kápolna, majd az OKT-emlékmű után a Hörmann-pihenőhöz érkezünk fel. A Kendig-gerinc mindkét oldalra (Ausztria és a Kisalföld felé is) pompázatos kilátást nyújt. A Vöröskereszt után az Óház-kilátó következik: itt Kőszeg esti-éjszakai fényei nyűgöznek le. Pompás erdei szakaszon ereszkedünk, majd a Pintér-tetőről csodálhatjuk meg a panorámát Rőtfalva (Rattersdorf) felé. A Kálvária-hegyen kimegyünk a Trianoni kereszthez, ahol az új kilátó ismét panorámával kecsegtet. De nem az utolsóval! Az majd a Szulejmán-kilátónál fogad: szinte a kivilágított város felett lebegve…

Táv: 22,6 km    szint: 603 m     

Díjazás (mindhárom távon): emléklap és kitűző

Letölthető GPX-track-ek: https://www.alltrails.com/lists/koszegi-csillagok-tt-k–2?u=m

A túrán mindenki saját felelősségére indul; a rendezőktől semmilyen címen sem kérhető kártérítés.

Térkép: a Kőszegi-hegység turistatérképe (Cartographia 13.)

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Kőszeg

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

túrázás2024. április 20. Pannon Alpok Teljesítménytúrák
túrázás2024. április 20. Telekom Vivicittá Városi Túra
túrázás2024. április 27. XI. Strázsa Teljesítménytúra
túrázás2024. május 1. VIII. Kiss György Emléktúra

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

túrázás2024. április 20. Pannon Alpok Teljesítménytúrák
túrázás2024. október 26. Colonia Savaria Teljesítménytúrák