Barion Pixel

Sárga 70
2022. május 1. 0:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 70 km
  • 30 km
  • 50 km
  • 40 km
  • 20 km
  • 15 km
  • 10 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Esztergom, Vasútállomás
Bem tér 1.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

A Sárga 70 egy régi klasszikus túra, amely több egyedi sajátossággal bír az ismertebb teljesítménytúrák között immáron 15 éve: az év mindig ugyanazon napján rendezik (ápr30-május1.), és mindig esti rajtoltatással. A túrát többek közt a hegymegi csillagos égbolt látványa, valamint hajnali tavaszi madárdal teszi különleges atmoszférájúvá. Ahogy telik az idő, az időjárás melegedése egyre jobban esik a fáradt túrázónak. Kilátópontokban nagyon nincs szűkölködés: Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Törökugrató, de például az Alsó-Jegyenye-völgy fahídjain túrázni szintén felemelő érzés. Tájékozódni is egyszerű, hiszen a túra legeslegvégét leszámítva végig a sárga sáv jelzésen halad, amely elég jól jelzett út, de az éjszakai és a városi szakaszokat ellátjuk segítő jelölésekkel is. A frissítőpontok elosztása egyenletes, és külön gondoltunk a vegán, és gluténmentes termékeket fogyasztó túratársainkra is! Két rövid körtúra (10km, 15km) teszi teljessé a távok listáját a családosokra is gondolva, valamint a 20B távunkon vezetett túra indul elsején délben Hűvösvölgyből. A túra elhalad az alábbi ikonikus helyszíneken is: Klastrompuszta, Pilis-nyereg, Muflon-itató, Kötők padja, Szépjuhászné (Budaszentlőrinc), Csacsi-rét, Sorrento-sziklák. A Budai-hegységben több katonasírral is találkozhatunk, a Csíki-hegyek vonulatában pedig időjárástól függően a virágzó kökörcsinek, héricsek, nőszirmok adnak pompás látványt. A rajthelyszínek is könnyedén megközelíthetőek tömegközlekedéssel, valamint a cél is természetesen. Csomagszállítás minden rajthelyszínről van a későbbi célokba. A túra időpontja folytán kiváló főpróbája a Kinizsi Százasnak.

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Esztergom

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

túrázás2024. április 20. Pannon Alpok Teljesítménytúrák
túrázás2024. április 20. Telekom Vivicittá Városi Túra
túrázás2024. április 27. XI. Strázsa Teljesítménytúra
túrázás2024. május 1. VIII. Kiss György Emléktúra

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

túrázás2024. május 1. Sárga 70
túrázás2024. november 11. XI. kerületi túranap