Szendrő körül gyalogszerrel
2021. október 2. 07:30
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 10 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Szendrői Sportkör
Fő utca 19.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Szendrőn a szokott helyen lesz a gyülekező a Fő utca 19 szám alatt. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat.

Jelentkezés, előregisztráció 2021. szeptember 6-től.

2021 év őszi túrán a nyár folyamán felújjított túraútvonalakat szeretnénk megmutantni a kirándulóknak. A túra Abod és Galvács települések irányba halad, valamint a egyes távok a Rakacai víztározó felé is elhalad. Előző évben is hirdettünk meg kerékpáros távot idén is lesz a 4 különböző gyalogtúra mellett egy kerékpáros túra lehetőség is, valamint hogy minél több próbát ki lehessen próbálni most is túrakenuba lehet szállni a Rakacai víztározón.

Szendrőn a szokott helyen lesz a gyülekező a Fő utca 19 szám alatt. A 10, 15, 20, 25 km gyalog és a 25 km kerékpáros távok körtúrák lesznek. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat. Túrakenuzni a Rakacai víztározón lehet majd, vagy csak aki a kenus távra nevez, vagy aki a 25 km gyalogos távot választja és kiegészítésként hajóba is szál. A kerékpáros útvonal végi aszfalton halad, de csak a monteunbike kerékpárral ajánljuk a rossz aszfaltminőség miatt.

Egyes túraútvonalak érintik Abodon a görög katolikus templomot. A kerékpáros táv a Galvács és Abod közötti Abodi kilátóhoz is ellátogat, melyből tiszta időben akár a Tátra hegyvonulatai is látszanak. A túra számos útvonala a szendrői felső várba is felvisz, ahol a kibővített kilátótoronyba lehet felmenni.

A túra nevezési díja egységesen 1500 Ft. Ötpróbázóknak egységesen 500 ft kedvezmény, így minden táv nevezési díja az ÖTPRÓBÁZÓKNAK 1000 ft.

10 km kenu – indulás előre láthatólag 8.30 és 15.00 között

Útvonal: Rakacai víztározó stég

Táv: 10 km; Szintidő: 2 óra

A rajt helyre Szendrőből önállóan kell eljutni autóval 6 km 10 perc, vagy a 25 km túra távja érinti a Rakaca víztározó stégjét. A túra időtartamát meg lehet szakítani a kenuzással ez egy önálló távnak minősül. Nevezni kizárólag a Szendrő Fő út 19-nél lehet erre a távra.

TÚRAKENUZÁS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

  • Magabiztos úszástudás.
  • 18 éven aluliak csak szülői vagy tanári felügyelettel indulhatnak.
  • Szervezők által biztosított mentőmellény kötelező viselete.
  • 3 személyes indiánkenukba lehet vízre szállni.


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI