Barion Pixel

VI. Balaton MTB Maraton
2021. június 19. 11:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 30 km
  • 50 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

 

A Balaton MTB Maraton 2021-ben a Top Maraton sorozat második állomása lesz.

A Top maraton sorozat versenyrendezői közötti közel két évtizedes együttműködés új lendületet kap.

Nagy örömünkre visszatér a sorozatba a Mátra Maraton, eredeti időponttal. Új , attraktív helyszíne lesz a Bükk Maratonnak is. Természetesen mi is mindent megteszünk, hogy még színvonalasabban tudjuk kiszolgálni a Balaton MTB maraton résztvevőit.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján több fontos döntést hoztunk a Top Maraton versenyrendezőivel való egyeztetés alapján:

  1. a Balaton MTB Maratonon visszatérünk az eredeti elvekhez és koncepcióhoz, csak két táv lesz, mint a kezdetekben, 2021-ben 50km – közép táv és 30km – rövid táv. A hosszú és a mini távon indulók létszáma annyira alacsony volt a másik két távhoz képest, hogy ez nem teszi indokolttá ezen távok indítását. Ezt a döntésünket szakmailag egyeztettük a Top maraton többi versenyrendezőjével is és ennek megfelelően  született meg, hogy a Top Maraton sorozat összesített eredményt közép és rövid távon hirdetünk.
  2. A mini táv helyett bevezetjük a TÚRA kategóriát a rövid távon. A túra kategória résztvevői a rövid táv után közvetlenül indulnak, a rövid táv pályáján. Itt nincs eredményhirdetés. Ez nem verseny! Célunk, hogy kedvet csináljunk a mountainbike sporthoz.

 

A Pályák

Rövid táv

Nagyrészt a tavalyi nyomvonal marad, 5 km hosszabbítással, ami viszont két plusz mászást is jelent. Úgyhogy az átlagos rövid távos pályákhoz képest technikás lesz a terep! Aszfalt csak a 2 km-es felvezetésnél, és a befutó előtti rövid szakaszon lesz.

 Közép táv

A pálya nagy része megegyezik a tavalyi hosszútáv nyomvonalával, így a középtávosoknak teljesen új lesz a pálya első kétharmada. További változás, hogy a Cseri kastélynál lesz még plusz két mászás a rövid távosokkal együtt. Balatonszőlőstől mindkét távnak közös a pálya a célig.  Kivettük a nyomvonalból azt a szakaszt, amelyet tavaly elmosott a sárlavina, úgyhogy idén semmilyen extrém időjárás esetén sem változtatunk a pályán! Az idei nyomvonal nem megy át Pécsely felé, így nem lesz a pályában aszfalt szakasz, csak minimális, a rövid távhoz hasonlóan.

A versenyzők a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, Hidegkút, Pécsely, Barnag kis  falvait. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok.

A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot kölcsönöznek a versenynek. Biztosak vagyunk benne, hogy aki részt vesz a versenyen hamarosan visszatér egy jó túrázásra, családi aktív kikapcsolódásra.

A verseny fő célja:
Népszerűsíteni a hegyi, és terepkerékpáros turizmust a Balaton térségében.

A verseny fővédnöke Dr. Bóka István Balatonfüred Polgármestere.

Eltökélten számítunk arra, hogy az idei vírus helyzet miatti intézkedésekre 2021-ben nem kényszerülünk és egy nyugodt, biztonságos versenyt tudunk rendezni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Főrendező: Havasi Tímea
Versenyigazgató: Harangvölgyi András

JÚNIUS 18. PÉNTEK

Helyszín: BALATON SZABADIDŐ KÖZPONT, BALATONFÜRED

14 h – 19 h BRINGA TESZT

14 h – 19 h BALATON MTB MARATON RAJTSZÁMÁTVÉTEL és HELYSZÍNI NEVEZÉS

14 h – 15 h BALATON KUPA GYEREKVERSENY NEVEZÉS

15 h – 17 h BALATON KUPA GYEREKVERSENY

 

JÚNIUS 19. SZOMBAT

Helyszín: BALATON SZABADIDŐ KÖZPONT, BALATONFÜRED

8 h -10 h HELYSZÍNI NEVEZÉS, RAJTSZÁM ÁTVÉTEL

11 h BALATON MTB MARATON RAJT KÖZÉP TÁV és EBIKE (50 km)

11 h 15’ BALATON MTB MARATON RAJT RÖVID TÁV és TÚRA (30 km)

16 h EREDMÉNYHIRDETÉS

16 h 30’ TOMBOLA

 

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Balatonfüred

AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNY részletei


1. A MÁV-Start Zrt. jóvoltából az Ötpróbázók az Ötpróba eseménynaptárában szereplő rendezvények helyszíneire (helyi vasútállomás vagy megálló hiányában a legközelebbi, vasútállomással vagy megállóhellyel rendelkező településre) kedvezményesen utazhatnak.
2. Az 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti vonatjegyet az aktuális rendezvény helyszínére szükséges megváltani, ahol az Ötpróba standjánál érvényesíteni kell a menetjegyet az Ötpróba hivatalos bélyegzőjével.
3. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.
4. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni.
5. Feláras járat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

hegyi kerékpár2024. április 27. LAST MINUTE PRÓBÁK BICSKÉN
hegyi kerékpár2024. május 11. IX. Balaton MTB Túra
hegyi kerékpár2024. június 30. 6. RÁCALMÁSI SZIGETFUTÁS – TEREPKERÉKPÁR

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

hegyi kerékpár2024. május 11. IX. Balaton MTB Túra
hegyi kerékpár2024. augusztus 24. V. Balaton-felvidéki Nyári Bringa Túra
országúti kerékpár2024. október 19. VI. Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra