Barion Pixel

Sárkányhajós teljesítménytúra Esztergom- Dunakeszi
2021. augusztus 1. 10:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen sajnos nem lesz jelen az Ötpróba sátra, így nincs lehetőséged átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 54 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Esztergom- Dunakeszi
2500 Esztergom, Primás- sziget, Nagy- Duna sétány 4.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Esemény neve: Sárkányhajós TeljesítményTúra (Esztergom-Dunakeszi)

Esemény ideje: augusztus 01. (vasárnap)

Helyszín: 2500 Esztergom, Primás- sziget, Nagy- Duna sétány 4.

Nevezési díj: 9 900.-Ft/fő
Max. létszám:
72 fő
Min. létszám amitől megtartjuk: 12 fő
Kezdési időpont:
10:00
Meddig tart kb.:
16:00-17:00
Táv: 54 km

Ötpróba pont: 6 pont

Leírás az eseményhez: Esztergomból megindulva lefelé evezés a Dunán, Dunakeszi felé. A túra annak ellenére, hogy „csak” lefelé kell evezni azért fizikailag megerőltető, így előképzettség, (az túra előtt sárkányhajó edzésen vagy rövidebb távú leevezéseken való részvétel) ajánlott. Maga az evezés összesen kb. 6-7 óra, a hosszabb – rövidebb pihenőkkel együtt lesz 6-7 óra a teljes időtartam.

Hasznos információ: Érkezés: 9:30-9:55 között.

Program: Érkezés Esztergomba. A gyors regisztrációt, majd a rövid szárazföldi biztonsági-és technikai oktatást követően a hajók vízre bocsájtása után evezés Dunakeszire. A túra során természetesen több pihenőt is tartunk (pl.: Szobi zátony-sziget, Szentendrei-szigetcsúcs, Surány). A túra során bogrács étel vár Minket Szentendrei- sziget csúcson, ahol kb 1 ½ órát pihenőnk lesz, valamint ebédünk és frissítünk.(1 tál ételt + friss vizet kapunk)

Öltözet: Kényelmes, vízi sportolásra alkalmas ruházatban érdemes vízre szállni, az időjárástól függően (fürdőruha, póló, pulóver, rövid- és hosszú nadrág, kalap) és persze ami még jól jöhet: naptej, padra ülőke, törülköző, enni- és innivaló. Ha van már ötpróbás pólód, sapkád hozd el bátran és evezz abban, legyünk minél többen Ötpróbás felszerelésben. 😉 Lábbeli: A sárkányhajóba sportcipőben, szandálban, papucsban, de melegben akár mezítláb is be lehet szállni. A ruházat, cipő akár vizes is lehet evezés közben, (az esetleg hevesebb lapátolás során előforduló fröcsköléstől), ezért váltóruha ajánlott!
A résztvevők számára lapátokat és mentőmellényeket biztosítunk. (A biztos úszástudással rendelkezők mellőzhetik a mentőmellényt, a helyszínen nyilatkozva.)

FIGYELEM! A túra kezdő- és végpontja eltérő! A Esztergomba való utazás egyénileg történik! Ha elfogadsz egy tippet… ajánlatos az autódat Dunakeszin hagyni, így miután leeveztünk a kocsid már ott fog várni Téged és a célba érkezést követően egyből hazaindulhatsz kényelmesen. Az utazási költség egyénileg fizetendő.


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI