Kaptárkövek Teljesítménytúra
2021. június 19. 06:30 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 15 km
  • 30 km
  • 50 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Mátyus Udvarház
47.9131286, 20.4070452

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Szóval a korlátozások alatt végignyomtad az összes létező instant túrát a környékeden? Nagyszerű! De azért lefogadom, hogy már hiányzik a teljesítménytúrák hangulata, a személyes találkozás rég nem látott túratársakkal és persze az eltévedések izgalma. Vagy eltévedés még sosem volt? Akkor ideje megismerkedned a Bükkaljával! Itt nem csupán a tempó a fontos, itt nem árt, ha tudsz tájékozódni is. Ne ess kétségbe, ha eltévedtél, inkább jelzéseket keress szalagozás helyett és ügyesen forgasd a térképet! Cserébe páratlan ritkaságok, különleges szépségek várnak út közben: lenyűgöző kilátások a hegyek tetején, titokzatos kőfülkék az erdők rengetegében és vulkanikus borok az évszázados pincék mélyén.

A Bükkalja vadregényes és menő, de nem adja könnyen magát! Tájékozódni kell, így a térkép lesz az úton a legjobb barátod. 15; 30 és 50 kilométeres távokkal várjuk a kalandvágyó túrázókat, reményeink szerint már egy korlátozásoktól mentes időpontban, 2021. június 19-én szombaton.

 

 

RÉSZLETES TUDNIVALÓK:

,A rendezvény időpontja: 2021. június 19., szombat

A rendezvény szervezője: Kaptárkő Egyesület (székhelye: 3300 Eger, Kallómalom utca 3. II./3.; elérhetősége: info@kaptarko.hu, +36202181450)

A rendezvény rajt és cél helyszíne: Mátyus Udvarház (Eger)

A túra rajt/célja egy igen különleges helyszín, mely Egerhez közel, mégis zavartalan környezetben, a Bükkalja lankái közt megbújva terül el. Rendezvényünknek helyet adó Mátyus Udvarház nem csak egy lovastanya, hanem panzióval és étteremmel is várja a résztvevőket, udvarán pedig játszótér és hatalmas füves terület hívogatja a pihenni vágyókat.

Rajtnyitási idő: 6:30

Célzárási idő: 22:00

Szolgáltatások a rajt/célban: WC, ivóvíz vételi lehetőség, büfé, étterem.

Ellátás a rendezvényen: szendvicsek, gyümölcs, csokoládé, müzli, víz és szörp (kizárólag saját pohárba!).

Kötelező felszerelés: íróeszköz (toll, ceruza, filc, egyéb) az ellenőrzőpontok igazolásához.

Útvonal: Minden táv nagyrészt kijelölt turista útvonalon halad, azonban néhány helyen jelzetlen utakon is vezet, így szükséges a tájékozódási- és térképolvasási ismeret. Az útvonalakat a szervezők külön nem jelölik, de saját készítésű térképet és gps tracket biztosítanak a résztvevőknek. Javasolt az útvonalak gps track-jének letöltése mobiltelefonra!

Nevezés: 2021. június 1-én kedden 9 órától, kizárólag weboldalunkon – https://www.kaptarko.hu/kaptarkovek-teljesitmenytura-2021/

A túrán kizárólag előnevezéssel és a nevezési díj előre történő kiegyenlítését követően lehet részt venni. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség. A nevezés át nem ruházható.

Nevezési határidő: 2021. június 15. kedd 22 óra, azonban az egyes távokra meghirdetett létszámkeret beteltét követően az adott távra a nevezést ezen időpont előtt is lezárhatja szervező (15 km-es távon 70 fő, 30 km-es távon 100 fő és 50 km-es távon 80 fő a meghirdetett létszámkeret).

Lemondás: A nevezés lemondása esetén a nevezési díj nem kerül visszafizetésre.

Adatfelhasználás: A nevezéskor elküldött adatok tárolásához és felhasználásához a nevező hozzájárul, az általa megadott email címre a rendezőség üzeneteket küldhet a teljesítménytúrával kapcsolatban.

A rendezvény ideje alatt készült képek és felvételek közléséhez a nevező hozzájárul.

Környezetvédelem: A rendezvényen keletkező szemetet kizárólag a frissítő pontokon lehet eldobni, ahonnan a szervezők azt elszállítják. Az útvonalon bármilyen szemét eldobása nem megengedett, ennek megszegése azonnali kizárást von maga után.

A frissítőpontokon a szervezők poharat nem adnak!

Szállás: A teljesítménytúra résztvevői 2.500 Ft/szoba/éj kedvezménnyel vehetik igénybe a Mátyus Udvarház Panzióját (https://www.matyusudvarhaz.hu/szallas/). Foglalni illetve ajánlatot kérni az info@matyusudvarhaz.hu címen, vagy a weboldalon (https://www.matyusudvarhaz.hu/ajanlatkeres/) található ajánlatkérés űrlapon keresztül lehetséges a túrára való hivatkozással.

Egyéb: A járványügyi előírások értelmében a rendezvényen csak tünet és panaszmentes személyek vehetnek részt.

A rendezvény területén kizárólag a nevezéssel rendelkező személyek tartózkodhatnak, így kérjük, hogy a családtagok és kísérők ne tartózkodjanak a rendezvény területén.

Kérjük az érvényben lévő járványügyi előírások betartását, azaz a résztvevők részéről a 1,5 méteres védőtávolságot és a versenyközpontban a maszk használatát.

TÁVOK

15 KM:

Rajtidő intervallum: 7:00 – 9:00
Nevezési díj: 2000 Ft – Nevezés: 2021. június 1-én kedden 9 órától, kizárólag weboldalunkon! – https://www.kaptarko.hu/kaptarkovek-teljesitmenytura-2021/
Táv: 13,81 km
Szintemelkedés: 270 m
Szintidő: 5 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Cakó-tető – Czakó-föld – Pajados – Mátyus Udvarház Lovastanya

Meghirdetett létszámkeret: 100 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző.

30 KM:

Rajtidő intervallum: 7:00 – 9:00
Nevezési díj: 2500 Ft – Nevezés: 2021. június 1-én kedden 9 órától, kizárólag weboldalunkon! – https://www.kaptarko.hu/kaptarkovek-teljesitmenytura-2021/
Táv: 29,99 km
Szintemelkedés: 938 m
Szintidő: 10 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Czakó-tető – Halyagos – Noszvaj – Síkfőkút – Cseres-tető – Vasbánya tető – Várkút – Nagy-Eged – Mátyus Udvarház Lovastanya

Meghirdetett létszámkeret: 100 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző.

50 KM:

Rajtidő intervallum: 7:00 – 8:00
Nevezési díj: 3000 Ft – Nevezés: 2021. június 1-én kedden 9 órától, kizárólag weboldalunkon! – https://www.kaptarko.hu/kaptarkovek-teljesitmenytura-2021/
Táv: 52,3 km
Szintemelkedés: 1360 m
Szintidő: 14 óra
Útvonal: Mátyus Udvarház Lovastanya, Eger – Mész-hegy – Nyerges-tető helyi jelentőségű védett természeti terület – Király-rét – Czakó-tető – Szomolyai kaptárkövek – Szomolya – Bogács – Cserépváralja – Felső-szoros – Dobi-rét – Hideg-kút laposa – Cserépfalu – Bükkzsérc– Vasbánya tető – Várkút – Nagy-Eged – Mátyus Udvarház Lovastanya

Meghirdetett létszámkeret: 100 fő
Díjazás: oklevél, továbbá szintidőn belüli teljesítés esetén emlék kitűző.

 MÁV utazási kedvezmény igénybevételéhez kérd a jegyed ide: Egervár


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI