Barion Pixel

Hétvégi vízitúra az Öreg Túr folyón
2021. július 2. 08:00 – július 4. (3 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen sajnos nem lesz jelen az Ötpróba sátra, így nincs lehetőséged átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • Sonkád – Kölcse (12 fkm), Kölcse – Túristvándi (14 fkm)

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Vidám Delfin Kemping és Panzió
4951 Tiszabecs Kis utca 23-25

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

Kenutúra az Öreg Túr folyó legfelső és legszebb két szakaszán. Az egyik legélménydúsabb, legkalandosabb hétvégi vízitúránkba kóstolhatnak bele azok a kenutúrázóink, akik a vadregényes Öreg Túr folyón töltenék el hétvégéjüket. Kezdő vízitúrázóknak kiemelten javasoljuk e kenus programunkat, hiszen itt a víznek alig van sodrása és csak kevés olyan szakasz van, ahol a víz mélysége meghaladja a másfél métert. A táborhely Tiszabecsen van, a vízitúra színhelyére buszos transzferrel jutunk el, így nem kell sátrat építeni, másik szobába költözni naponta. A kenutúra panziós elhelyezéssel is igényelhető.

Program:

1.nap: Érkezés a Vidám Delfin Kempingbe, szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap: Felkészítés a vízitúrára, elméleti oktatás kajakozás és kenuzás technikájáról a vízibázison. Utazás Sonkádra a Kisbukó-gáthoz busszal. Vízitúra a vadregényes Öreg Túr legfelső szakaszán,  Sonkádtól Kölcséig, a “pap Túrjáig”. Buszos transzfer vissza a kempingbe.

3. nap: Kenutúra az Öreg Túr Kölcse Túristvándi közötti kalandos, vadregényes szakaszán bedőlt fákon, nádasokon keresztül. Buszos transzfer vissza a kempingbe, majd hazautazás.

A vízitúra indításához szükséges minimális létszám 25 fő. Ennek hiányában irodánk felajánl egy későbbi időpontban vagy hasonló vízitúrán való részvételt!


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI