Szendrő körül gyalogszerrel
2021. október 2. 07:30 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen az Ötpróba sátránál lehetőséged van átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 25 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Szendrői Sportkör
Fő utca 19.

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

TUDNIVALÓK

 

Szendrőn a szokott helyen lesz a gyülekező a Fő utca 19 szám alatt. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat.

Jelentkezés, előregisztráció 2021. szeptember 6-től.

 

2021 év őszi túrán a nyár folyamán felújjított túraútvonalakat szeretnénk megmutantni a kirándulóknak. A túra Abod és Galvács települések irányba halad, valamint a egyes távok a Rakacai víztározó felé is elhalad. Előző évben is hirdettünk meg kerékpáros távot idén is lesz a 4 különböző gyalogtúra mellett egy kerékpáros túra lehetőség is, valamint hogy minél több próbát ki lehessen próbálni most is túrakenuba lehet szállni a Rakacai víztározón.

Szendrőn a szokott helyen lesz a gyülekező a Fő utca 19 szám alatt. A 10, 15, 20, 25 km gyalog és a 25 km kerékpáros távok körtúrák lesznek. Lehetőség lesz idén is egyénileg a távokat teljesíteni és hagyományosan túravezetők is kísérnek minden távon csoportokat. Az útvonalon lesznek ellenőrző pontok, ahol pontőrök fogják várni az áthaladókat. Túrakenuzni a Rakacai víztározón lehet majd, vagy csak aki a kenus távra nevez, vagy aki a 25 km gyalogos távot választja és kiegészítésként hajóba is szál. A kerékpáros útvonal végi aszfalton halad, de csak a monteunbike kerékpárral ajánljuk a rossz aszfaltminőség miatt.

Egyes túraútvonalak érintik Abodon a görög katolikus templomot. A kerékpáros táv a Galvács és Abod közötti Abodi kilátóhoz is ellátogat, melyből tiszta időben akár a Tátra hegyvonulatai is látszanak. A túra számos útvonala a szendrői felső várba is felvisz, ahol a kibővített kilátótoronyba lehet felmenni.

A túra nevezési díja egységesen 1500 Ft. Ötpróbázóknak egységesen 500 ft kedvezmény, így minden táv nevezési díja az ÖTPRÓBÁZÓKNAK 1000 ft.

Útvonal: Szendrő – Szendrő Felső –vár – Galvács – Abodi kilátó – Abod – Galvács – Szendrő Cél

Látnivalók a távon: (Bebek portya megállóhely) Abod református templom, Szendrő Felső – Vár

Táv: 25,6 km; Szint: 366 m; Szintidő: 4 óra

Fontos információk a távhoz: A táv rossz minőségű aszfaltos úton, valamint murvás földúton halad helyenként. Ezért nem lehet országúti kerékpárral teljesíteni a távot. Több szakaszon hegyi terepen kell haladni, kérjük a fokozott óvatosságot. Az útvonal mentén az ellenőrző pontokon kerékpár szerviz pontok lesznek.

KERÉKPÁROS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

  • Kifogástalan állapotú kerékpár
  • 18 éven aluliak csak szülői vagy tanári felügyelettel indulhatnak.
  • Felhívjuk minden kedves kerékpárosok figyelmét a KRESZ szabályok betartására, elsősorban saját és mások testi épsége érdekében!
  • Fokozottan figyeljen mindenki az úthibákra, a kerékpárokban keletkező károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak!
  • Bukósisak, láthatósági mellény használata kötelező!


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI